Rozdiel medzi miniDVI a Mini DisplayPort

Domov Diskusné Fóra Pomoc: hardware Rozdiel medzi miniDVI a Mini DisplayPort

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Autor
    Príspevky
  • #65459
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    Chcem sa opýtať či je nejaký rozdiel (samozrejme okrem typu koncovky) v špecifikácii (max. rozlíšenie, kvalita obrazu atď.) medzi adaptérom ktorý je miniDVI a druhým ktorý je Mini DisplayPort . Napr také porovnanie Mini DisplayPort to DVI -VS- Mini DVIto DVI alebo napr. Mini DisplayPort to VGA -VS- miniDVI to VGA.. Na MacMini môžem napojiť oba typy adaptérov (miniDVI aj Mini DisplayPort) a chystám sa nejaký z týchto adaptérov kúpiť. Lenže napr. Mini DisplayPort to DVI stojí cca 34€ a Mini DVI-DVI stojí cca 24€. Preto sa pýtam či má nejaký zmysel, aby som zbytočne utrácal o 10€, alebo oba typy spĺňajú to isté. Ďakovala.

    #180272
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    Neporadí nik?

    #180275
    raul
    Moderátor

    Podla mna je najvacsi rozidel v rozliseni. MDP je novsi a podporuje vyssie rozlisenie (2500, alebo tak nejak) a MDVI je “zastaraly” a rozlisenie max je 1920p (tusim)

    Kupuj podla toho, na co to potrebujes. Ak do trochu vacsieho monitora, tak ti staci MDVI, ale ak napr do telky, alebo velkeho lcd, obetuj tych 10€…

    Skus si precitat toto pre presnejsie info: http://en.wikipedia.org/wiki/Mini_DisplayPort a http://en.wikipedia.org/wiki/Mini-DVI

    #180277
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    Aha, už som tomu porozumel. Ja to potrebujem na MacMini (max. rozlíšenie ktore podporuje grafika je 1920p) na 1920p monitor čize tam by bohate stačil aj ten MiniDVI. Ale možno do budúcnosti sa zíde už kúpiť hneď Mini DisplayPort. No tak uvidíme. Možno ak by mal dakto bazárový MDP tak by som zobral. Skúsim dať tému do bazára.

    Ďakujem.

    #180384
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    Nevyznám sa moc v tých monitor koncovkách. Poprosím ešte o radu, budem vďačný za odpoveď. Mám objuednaný tento monitor (ale o dosť lacnejšie ako je tam):

    http://ishop.nay.sk/sk/catalog/product-detail?pid=7078222022

    V manuáli k tomuto monitoru sa píše, že sú pribalené nasledujúce káble:
    1.) Signal Cable: D-Sub
    2.) Signal Cable: DVI-D (optional accessory for models with DVI inputs, sold separately)

    Chcem sa spýtať čo je to ten D-Sub kábel, či existuje na neho aj patričná Apple redukcia na zapojenie k Macu a či ten DVI-D sa inak odlišuje od klasického DVI čo sa píše bez toho déčka. Dá sa na ten DVI napojiť ten klasický Apple Mini DVI to DVI alebo Apple Mini DisplayPort to DVI adaptér?

    Eśte raz je to veľmi súrne a ďakujem dopredu za radu.

    #180386
    igi-s
    Účastník (Participant)

    D-sub je analogovy VGA konektor, http://en.wikipedia.org/wiki/D-sub
    K nemu existuju redukcie ako z MiniDVI tak aj z Mini Display Portu:
    http://www.swp.sk/Appl/WebObjects/SWPPub.woa/2/wa/showProduct?id=6062&wosid=s1spkRbbirfmvRst48b3Ww&back=showRecentCategory

    DVI-D je druh DVI konektora: http://en.wikipedia.org/wiki/DVI-D

    #180387
    SupraKonduktor
    Účastník (Participant)

    igi-s:
    Pozeral som to na wikipiedii už predtým, ale darmo mi to pomôže ak nechápem tým technickým názvom.

    Teraz mám však ďalší problém. Na tej stránke – nay čo som dal link na ten display tak k nemu PDF manuáli sa píše že a je aj nakreslený DVI aj D-Sub. Lenže v tom obchode, kde ho mám kupovať mi ten predajca povedal že má len ten D-Sub.

    edit: Práve mi volal ten predajca a povedal že mu odpísali zo skladu že ten čo oni majú je len s D-Sub a zrejme su dva varianty a druhá je tá čo má aj DVI vstup. V tom nayi majú aj ten s DVI ale je o 30 eur drahší ako ho môžem mať ja.

    Preto sa chcem spýtať, aký je rozdiel kvalitovo ten D-Sub oproti tomu DVI-D. A či je na ten D-Sub Apple redukcia. Má zmysel kupovať len ten D-Sub? Alebo radšej už s DVI?

    Ďakujem.

Zobrazuje sa 7 príspevkov - 1 až 7 (z celkového počtu 7 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.