Apple Event Hi, Speed – rekapitulácia

Včera sme mali možnosť vidieť niekoľko noviniek, ktoré Apple predstavil. Okrem hviezdy večera, nového iPhonu 12, to bol aj menší HomePod.

HomePod mini

Kompaktné prevedenie, rovnaká kvalita zvuku. Tak by sa dal zhrnúť nový HomePod. Zariadenie s výškou 8,4 cm ponúka vylepšenú integráciu s Apple zariadeniami a službami či prepracovanú Siri. K HomePod mini máme pripravený aj podrobný článok, ktorý si môžete prečítať.

iPhone 12

Netrpezlivo očakávaná novinka s povedomými líniami prináša vylepšenia v rôznych smeroch. Smartfón s 5G konektivitou a hranatejším dizajnom disponuje odolnejšími povrchovými materiálmi, pod ktorými sa ukrývajú špičkové vnútornosti – šesťjadrový A14 bionic, o 50% rýchlejší ako konkurencia, či grafický čip so štyrmi jadrami.

Okrem základného modelu s 6,1 palcovou uhlopriečkou rozšíril ponuku aj model s prívlastkom mini a 5,4 palcovým displejom, ktorý poteší všetkých, ktorým proporcie posledných generácií smartfónu prišli gigantické.

Prečítajte si aj kompletný report k novinke.

iPhone 12 Pro

Samozrejme, ani pri čerstvo predstavenej generácii Apple telefónu nemôžu chýbať verzie Pro. High-end segment tvoria dva modely – iPhone 12 Pro s 6,1 palcovým displejom a iPhone 12 Pro Max s najväčšou, 6,7 palcovou uhlopriečkou. Dizajnovo sú “profi” varianty totožné so základnými modelmi, odlišujú sa však použitými materiálmi ako chirurgická oceľ v prípade rámu či farebné prevedenia. Iný je aj fotoaparát, podobne ako pri predchádzajúcom iPhone 11 disponujú Pro modely trojicou objektívov.

Podrobne sme sa iPhonu 12 Pro a Pro Max venovali v samostatnom článku.

MagSafe pre iPhone

Paralelne s novou generáciou smartfónu Apple odpremiéroval aj nový prvok pre svoj telefón. Je ním magnetická zadná stena zariadenia, ktorá umožní nabíjanie pomocou dvojice predstavených nabíjačiek – MagSafe ChargerMagSafe Duo Charger – ktorými je samozrejme možné nabíjať aj Apple Watch. Okrem toho však bude možné k telefónu týmto spôsobom pripevniť ďalšie príslušenstvo ako slot na karty.

zdroj: Apple

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.