Čo nás najbližšie čaká? Novinky z mobilného sveta.

Pridávanie fotoaparátov, snaha o čo najradikálnejšiu zmenu čo sa výdrže batérie týka, ale aj ohybné či skladacie smartfóny sa pomaly, ale isto stávajú skutočnosťou, a v roku 2020 očakávame aj rozšírenie 5G smartfónov.

Tento rok sa nám o chvíľu prehupne do druhej polovice, a tak je už všetkým nad slnko jasné, ktoré plánované novinky skutočne uzrú svetlo sveta v plánovaných termínoch. Na budúce roky spoločnosti opäť plánujú výrazné zmeny pod obalom svojich výrobkov, no dočkať by sme sa mali aj úplne nových produktov. Pôjde však o úplné novinky alebo len akési spojenie už existujúcich zariadení s vylepšeným dizajnom?

Konkurent z dielne Samsung

Samsung Galaxy S11

Spoločnosť Samsung a vízia o smartfónoch bez výrezov na obrazovke sa pretavila do skutočnosti v podobe modelu Galaxy S11. Rámikom okolo displeja dala firma definitívne zbohom, pretože tento model bude opäť zaoblený, a to rovno zo všetkých strán!

Zdroj: pixabay.com

Samsung Galaxy Fold 2

Sľúbené ohybné a skladacie telefóny dostali začiatkom tohto roka studenú sprchu, no vyzerá to tak, že na svojich zariadeniach vývojári tvrdo pracovali, a v roku 2020 sa dočkáme druhej verzie Samsungu Galaxy Fold. Na jeho operačnom systéme Android OS, navrhnutom práve na ohýbateľné zariadenia, pracuje spoločnosť Google a telefón si tiež sľubuje 6000 mAh batériu. Pre Samsung to vyzerá byť veľkolepý rok!

Jabĺčkové Apple však nezaostáva

Apple iPhone XII

Reakcie spotrebiteľov na LCD obrazovku najnovšieho zariadenia iPhone XR ostali chladné, iPhone XII však predstavuje celkový posun na OLED obrazovky a všetky telefóny budúcich generácií budú vybavené 5G modemami. Spoločnosť sa tentokrát okrem dizajnu venovala viac tomu, čo sa skrýva v samotnom smartfóne pod povrchom. Zamestnanci pracujú aj na novej sérii čipov, nazývaných aj bionické čipy, ktoré sú špeciálne určené na urýchlenie procesorov. Ďalším z pojmov, ktoré sa v poslednej dobe v oblasti inovácií smartfónov dostávajú do povedomia, je jednoznačne umelá inteligencia. Jej funkcie plánujú v modeli iPhone XII využiť práve pri fotoaparáte. V ňom by mala skúmať estetické preferencie používateľa a upravovať nastavenia fotoaparátu.

Zdroj: flickr.com

Apple iPhone X Fold

Spoločnosť Samsung však nie je jediná, ktorá má víziu o uvádzaní ohýbateľných telefónov na trh. Aj keď sa definitívne potvrdilo, že rok 2019 už neprinesie v oblasti ohýbateľnosti od Applu žiadne produkty, ale špekulácie naznačujú, že v roku 2020 to chcú rýchlo napraviť s revolučným iPhonom X Fold, na ktorého mechanizmus má už firma patent, a my sme veľmi zvedaví, ako bude vyzerať prvé puzdro na mobil, ktorý sa dá skladať. Vzhľadom na fakt, že Samsung kalkuluje s cenou za nový ohýbateľný telefón približne niečo pod 2000 eur, môžeme očakávať, že Apple svoju ponuku nezníži.

Zaujímavosť:
Vedeli ste, že spoločnosť Apple plánuje v blízkej budúcnosti začať produkovať elektronické vozidlá?

Napredujú aj ostatní

S ohybným displejom príde na trh aj model Moto Razr V4 od spoločnosti Motorola. Displejovým kráľom so skvelými parametrami sa jednoznačne stane Xiaomi Mi 10, no sľúbené je aj vylepšenie batérie a podpora 5G. Tú bude mať aj vode a prachu odolná Nokia 10.

Zdroj: Bigstock.com
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *