Nový iPhone XR bude mať o 6% väčšiu kapacitu batérie

Aj keď má aktuálny iPhone XR najdlhšiu výdrž batérie z pomedzi všetkých iPhonov, na kórejskom webe The Elec vyplávali na povrch nové informácie, v ktorých dodávateľský reťazec tvrdí, že 2019 verzie tohto zariadenia budú mať kapacitu batérie ešte väčšiu. 

V správe sa uvádza, že nový iPhone XR bude disponovať 3,110 mAh batériou, teda o 5,7% väčšou kapacitou ako má terajší model (2,942 mAh):

Čínsky ATL (Ameperx Technology Limited) odštartoval masovú výrobu batérií pre nástupcu iPhone XR, ktorý bude odhalený tento rok, okolo 9. júna. Obal batérií bude dodávať zase iná firma, Huapu Technology.

Nové batérie budú mať kapacitu 3,110 mAh, čo je viac ako 5% zlepšenie z 2, 942 mAh, ktorými disponuje aktuálny model iPhone XR.

To znamená, že nový nástupca iPhonu XR bude mať o niečo menšiu kapacitu batérie ako má aktuálny iPhone XS Max (3,174 mAh. Musíme ale podotknúť, že XS Max je výkonnejší a teda spotrebuje viac energie, čo je aj dôvodom prečo má XR najväčšiu výdrž batérie aj keď nemá najväčšiu kapacitu. Očakáva sa, že aj nový model XS Max dostane novú, väčšiu batériu.

V apríli tohto roku známy analytik Ming-Chi Kou tvrdil, že kapacity batérií nových iPhonov XS, iPhonov XS Max a iPhonov XR môžu vzrásť až o 20% až 25%, 10% až 15% a približne až 5% pre obojsmerné bezdotykové nabíjanie, ktoré sa má podľa informácií v týchto zariadeniach objaviť.

Očakáva sa, že Apple v septembri predstaví trio nových iPhonov tak, ako to má vo zvyku. Nový iPhone XR má okrem iného po novom disponovať kamerou s dvojitým objektívom a má sa nám ukázať aj v dvoch nových farbách.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.