Apple znížil nákupné ceny iPhone XR pre čínskych predajcov

Apple zvykne predávať svoje produkty autorizovaným predajcom za vopred stanovené ceny. V prípade Číny však tento rok spravil výnimku.

Tá súvisí pravdepodobne so snahou posilniť predaje nových iPhonov v Číne, ktoré nie sú zďaleka také, ako Apple čakal. Výnimočne tiež kvôli tomu znížil očakávania z nadchádzajúceho oznámenia finančných výsledkov, čo vyvolalo búrlivé diskusie medzi novinármi, investormi aj komunitou.

V snahe zvýšiť predaje v regióne preto Apple znížil nákupnú cenu iPhonu XR pre čínskych predajcov o 100 dolárov za kus, píše Yahoo Finance. Nižšia nákupná cena môže zároveň znamenať nižšiu predajnú cenu pre konečných spotrebiteľov a to vo výsledku znamená rozšírenie telefónov na trhu. Jeden z predajcov už znížil svoju cenu z 5980 juanov na 5380 juanov, čo je ekvivalentom zlacnenia zo 760€ na 680€. Zároveň k nemu ponúka darčekový kupón vo výške 150 juanov (19€).

Ostatní predajcovia ešte stále predávajú iPhone XR za ceny ako doposiaľ. Vždy sú ale nižšie oproti cenám, za ktoré sa XR predáva priamo v Apple Store – 6499 juanov (~825€). Pri oslavách Čínskeho nového roku vo februári/únoru by ale mohlo dôjsť k ďalším zľavám. Kvôli tomu mal tiež Apple, podľa tvrdenia čínskeho denníka National Business Daily, znížiť nákupné ceny aj iným telefónom – iPhone 8, 8 Plus, X, XS a XS Max. Najvýraznejšie zlacnenie sa ale dotklo pestrofarebného modelu s LCD displejom.

iPhone XR Header

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.
pokračovanie článku

Tajomstvo úspechu slúchadiel AirPods

Keď Apple v roku 2016 predstavil prvé bezdrôtové slúchadlá AirPods, odprezentoval ich s veľkou skromnosťou a venoval im len 5 minút času na pódiu. Bolo to veľmi neobvyklé, pretože nové produkty boli zvyčajne sprevádzané veľkolepými prezentáciami a masívnou mediálnou kampaňou. Aj napriek tejto skromnosti sa malé biele slúchadlá stali fenoménom a jednými z najpredávanejších v histórii. Aké je ich tajomstvo úspechu?