Apple Online Store v Spojených štátoch ponúka nový 5K 27″ LG UltraFine monitor

Apple Online Store v Spojených štátoch od dnes obsahuje novinku. Je ňou 5K 27″ LG UltraFine displej, ktorý sa pripája k aktualizovanému 4K 23.7″ UltraFine displeju, ktorý začal Apple predávať v máji tohto roku. 

Za cenovku 1,299.95 dolárov ponúka nový LG UltraFine Displey to isté, 5120 x 2880 rozlíšenie ako predchádzajúci UltraFine 5K displej so 14,7 miliónmi pixelov a P3 farebným gamutom.

Monitor sa k Macu pripája pomocou Thunderbolt 3 káblu. Táto verzia monitoru môže byť pripojená aj pomocou USB-C, čo znamená, že LG UltraFine 5K displej sa dá pripojiť aj k iPadu Pro. Monitor obsahuje tri USB-C porty s prenosovou rýchlosťou 5GB/s. Pokiaľ sa monitor pripojí k MacBooku, je nabíjanie skrz Thunderbol 4 podporované až do 94W.

Monitor obsahuje aj vstavané stereo reproduktory, kameru, mikrofón a nastaviteľný stojan. Apple prestal predávať pôvodný LG 5K UltraFine displej skoršie v tomto roku. V máji už dokonca ani nebol na sklade.

Po tom ako predstavil Apple novú verziu 4K LG UltraFine model vznikli špekulácie, že tento 5K model bude onedlho tiež k dispozícií. Ako vidíme, špekulácie sa potvrdili. Pôvodný 4K a 5K UltraFine displeje boli vytvorené spoločnosťou LG v spolupráci s Apple a boli vytvorené pre použitie s 2016 13″ a 15″ MacBookom Pro, ktorý po prvý krát predstavil podporu Thunderbolt 3.

Apple vyvíja svoj vlastný Pro Displax XDR s 6K rozlíšením a vydaním neskôr tento rok. Jeho astronomická cenovka (5,000 dolárov) je ale pre bežného užívateľa nemysliteľná, čo v dôsledku znamená, že bude Apple naďalej, minimálne istý čas ponúkať monitory od LG.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.