Apple Card bude spustený v auguste

Počas zasadnutia ohľadom ziskov v treťom fiškálnom štvrťroku 2019, generálny riaditeľ Apple, Tim Cook potvrdil, že Apple plánuje spustiť svoju kreditnú kartu Apple Card už v auguste.

Stovky zamestnancov Apple v súčastnosti testujú túto kartu a tak sa Apple pomaly pripavuje na oficiálne spustenie. Tim Cook ale neposkytol žiadne bližšie informácie ohľadom spustenia Apple Card, takže môžeme spustenie očakávať kedykoľvek.

Vytvorená v spolupráci s Goldman Sachs je Apple Card hlboko integrovaná s Apple Pay a aplikáciou Wallet. Služba má k dispozícií aj fyzickú, titanovú kartu, ktorá sa dá použiť na miestach, kde nie je Apple Pay podporovaný.

Apple Card je možné použiť na štandardné nákupy aj na nákupy pomocou Apple Pay, pričom Apple poskytuje odmeny za obidva druhy transakcie. Zákazníci dostanú 3% cash-back na nákupy uskutočnené v obchodoch Apple Store, 2% cash-back na všetky nákupy uskutočnené pomocou Apple Pay a 1% cash-back na všetky ostatné nákupy.

Cash-back sa vracia denne (Daily Cash), teda je vyplácaný zákazníkom každý deň. Daily Cash sa pridáva do Apple Cash karty v aplikácií Wallet a môže byť použitý na platby, zaslanie finančnej sumy inej osobe alebo prevedenie prostriedkov na účet.

V aplikácií Wallet bude Apple ponúkať rôzne funkcie na sledovanie rozpočtu. Farebne rozlíšené kategórie umožnia užívateľom získať prehľad, koľko míňajú na jedlo, aktivity, nakupovanie, zdravie, zábavu a iné.

Apple Card budepri svojom spustení dostupný iba v Spojených štátoch. V budúcnosti sa môže dostať aj do ďalších krajín.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.