iOS 11.3 a tvOS 11.3 podporujú AirPlay 2 – viackanálové prehrávanie hudby

Nové iOS a tvOS, ktoré včera vyšli ako beta verzia obsahujú okrem spomínaných noviniek aj podporu pre nový bezdrôtový štandard AirPlay 2.

Ten umožňuje prehrávanie hudby na viacerých zariadeniach a v rôznych izbách súčasne. To znamená, že rovnakú skladbu zo svojho iPhonu budete môcť prehrať napríklad na Apple TV v obývačke a taktiež na ďalšej Apple TV v spálni. Funkciu podporujú zariadenia s nainštalovaným iOS 11.3 a Apple TV štvrtej a piatej generácie s tvOS 11.3.

Pri inštalácii tvOS 11.3 vás systém vyzve na pridanie Apple TV do vášho HomeKitu a priradenie miestnosti. Následne sa zariadenie objaví v aplikácií Domov a budete naň môcť streamovať hudbu a audio.

Apple TV tvOS 11.3 AirPlay 2
Nastavenie HomeKitu v novom tvOS 11.3. Zdroj: MacRumors

AirPlay 2 je zatiaľ dostupný len na Apple TV, v súčasnosti tak nemá pre väčšinu používateľov veľké uplatnenie. To by sa však čoskoro malo zmeniť, začiatkom februára totiž vyjde HomePod (aj keď podpora pre reproduktory v rôznych izbách príde ešte neskôr) a Apple bude technológiu licencovať aj výrobcom reproduktorov tretích strán.

iOS 11.3 vyjde na verejnosť niekedy na jar a v rovnakom čase by mohla vyjsť aj aktualizácia s AirPlay 2 podporou pre HomePod.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.