HomePod vyjde 9. februára, zatiaľ však len v troch krajinách

Apple dnes po niekoľkých náznakoch konečne oznámil, kedy vyjde odkladaný reproduktor HomePod – 9. februára. Zatiaľ ho však uvidia len zákazníci v Spojených štátoch, Spojenom kráľovstve a Austrálii.

Na predobjednanie bude na týchto trhoch dostupný od 26. januára a predávať sa neskôr bude ako v oficiálnom Apple Store, tak aj u 3rd party predajcov elektroniky. Apple ďalej naznačil, že HomePod sa dostane do ostatných krajín Európy – menovite Francúzska a Nemecka až na jar. Konkrétny dátum však neposkytol.

Rovnako nevieme, kedy by sa smart reproduktor od Applu mal dostať do predaja vo zvyšku sveta, vrátane Slovenska a Čiech. Kvôli silnej orientácii na Siri a ovládanie hlasom je pochopiteľné, že ho Apple obmedzil len na niektoré trhy, no na druhej strane, slovenská a česká Siri sú stále skutočne v nedohľadne.

Stále nedokončený

HomePod bude stáť 349 dolárov v US a 319 libier v UK, cena v eurách zatiaľ dostupná nie je. Aj keď je reprák značne drahší ako konkurencia v podobe Amazonu a Google, Apple sa ho snaží predať prvotne ako zariadenie na kvalitný posluch hudby. Hlasové príkazy sú však zatiaľ obmedzené na Apple Music.

Odložené budú okrem samotného reproduktoru aj niektoré jeho funkcie. Apple už potvrdil, že pri vydaní nebude dostupný stereo setup tvorený dvoma HomePodmi a taktiež bude chýbať podpora pre viaceré izby. Obe funkcie prídu ako softvérový update neskôr tento rok.

Viac informácií o HomePode môžete zatiaľ nájsť na aktualizovanom Apple webe. Čoskoro by taktiež mohlo padnúť embargo na zahraničné recenzie, vďaka ktorým by sme sa mali dozvedieť predbežný verdikt nového produktu.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.