iBooks sú teraz len “Books”, Apple pracuje na redizajne aplikácie

iBooks sa v novom iOS zbavujú ikonického písmena i. Podľa Bloombergu nás čoskoro čaká aj nový dizajn používateľského rozhrania.

Jednou z maličkých zmien, ktorú si používatelia vo včera vydanom iOS 11.3 všimli, je absencia prípony “i” pri aplikácií s e-knihami. iBooks sú po novom len “Books” a podľa Marka Gurmana z Bloombergu nejde o náhodu.

Apple totiž podľa jeho informácii v najbližších mesiacoch plánuje pomerne veľký update pre svoju službu s digitálnou knižnicou. Ten bude spočívať v redizajne iOS aplikácie, ktorá by mala byť zjednodušená a dôraz klásť predovšetkým na momentálne rozčítané knihy. Tie dostanú samostatnú “Reading Now” sekciu.

iBooks Books iOS 11.3
iBooks je ďalšou zo služieb, ktoré strácajú písmeno i. Zdroj: MacRumors

Čo sa vstavaného obchodu týka, ten dostane čerstvý vzhľad po vzore nového App Storu v iOS 11. Objaviť sa preto môže aj ručne vyberaný obsah, podobne ako v “For You” sekcii pri App Store. Samostatný tab by mali dostať aj audio knihy.

Podľa Gurmana ide o agresívnu iniciatívu v boji proti konkurenčnému Amazonu. To by podporoval aj fakt, že Apple nedávno z Amazonu najal séfa sekcie Audible, Kashifa Zafara. Ten predtým pracoval aj v Barnes & Noble a v Apple bude zastávať pozíciu globálneho šéfa pre iBooks.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.