HomePod by mal vyjsť už “čoskoro”

Podľa najnovších správ by mohol odkladaný smart reproduktor od Apple vyjsť v najbližších týždňoch. Prvé kusy sú už na ceste z továrni.

Denník Taipei Times tvrdí, že Inventec, jedna zo spoločností vyrábajúcich HomePod, už Applu odoslal prvú várku – pribilžne milión – hotových produktov. Apple ešte začiatkom januára rozposlal dodávateľom žiadosti o expedíciu a podľa interných zdrojov by jeho predaj mohol začať už “čoskoro”.

Samozrejme, nevieme presne kedy to čoskoro bude. Podľa oficiálneho stanoviska vyjde HomePod začiatkom roku 2018, čo môže v Apple terminológií znamenať január, no kľudne aj apríl. Reálne ho však očakávame v najbližších niekoľko týždňoch. Aj napriek odkladu bude dostupnosť nového produktu limitovaná. Inventec predpokladá obmedzené množstvá po celý štvrťrok a to isté sa bude zrejme týkať druhého výrobcu, Foxconnu. Podľa odhadov by sa za celý rok 2018 malo predať 10 až 12 miliónov reproduktorov.

Bude zaujímavé sledovať, aký bude reálny dopyt po zariadení – vzhľadom na pomerne vysokú cenovku 350 dolárov a silnú konkurenciu, ktorá rozhodne nespí na vavrínoch a už teraz ponúka lepšie možnosti ekosystému. Odklad HomePodu podľa informácií spôsobilo dolaďovanie softvérovo-hardvérovej integrácie, čo sa pri modernom Appli stáva čoraz bežnejším javom. Podľa nedávneho článku od WSJ sa odklady nových produktov počas šéfovania Tima Cook oproti Jobsovi zdvojnásobili.

Prečítajte si tiež:

HomePod bol vo vývoji päť rokov, najprv len ako vedľajší projekt

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.