V roku 2019 by mal iPhone priniesť vylepšené Face ID, zaberalo by menej miesta

Jedným z najkontroverznejších prvkov pri iPhone X je výrez určený na Face ID senzory. Ďalšie generácie telefónu by ho však mohli značne redukovať.

Aspoň to tvrdí nová správa od kórejského ETNews. Apple údajne pracuje na zlepšení Face ID senzorov, ktoré by v pripravovaných iPhonoch mohli zaberať omnoho menej miesta. Dosiahnuť by to mal skombinovaním viacerých senzorov a taktiež prednej kamery do jedného kompaktnejšieho modulu. To by teoreticky vydláždilo cestu k menšiemu výrezu, ktorý by neuberal toľko miesta z hornej časti displeja.

To všetko nás však nečaká tento rok, ale až ten nasledujúci. V roku 2018 Apple podľa doterajších informácií prejde kompletne na Face ID biometriu na všetkých nových iPhonoch a iPadoch. Analytici ako Ming-Chi Kuo sa zatiaľ zhodujú na tom, že tento rok by sme mohli vidieť tri nové modely iPhonu, vrátane pluskového ekvivalentu iPhonu X. Face ID sa po prvýraz objaví aj na iPade Pro.

Výrez na iPhone X je momentálne domovom hneď niekoľkých senzorov, vrátane prednej FaceTime kamery. Zdroj: Apple

Menší Face ID výrez tak môžeme očakávať najskôr v roku 2019, kedy by mal Apple prísť s druhou generáciou senzorov. Opakovala by sa tak situácia s Touch ID, kedy Apple po dvoch rokoch vychytal všetky muchy a s príchodom iPhone 6s ponúkol omnoho rýchlejšie a presnejšie odomykanie zariadenia.

Na oný výrez si však zdá sa budeme musieť zvyknúť. Minimálne dovtedy, kým Apple nenájde spôsob, ako technológiu zakomponovať priamo pod displej telefónu.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.