DigiTimes: Nový MacBook s ARM procesorom bude vyrábať Pegatron

Zahraničný server DigiTimes zareagoval na minulotýždňové správy o projekte “Star”, ktorý mal kombinovať Mac a iPad do jedného zariadenia.

DigiTimes viacmenej, s odvolaním na svoje vlastné zdroje, zopakoval to, čo zverejnil minulý týždeň portál 9to5mac. Podľa neho Apple v súčasnosti pracuje na hybridnom zariadení, ktoré disponuje ARM procesorom a podporou LTE, ale aj EFI čipom, ktorý používa Mac na načítanie operačného systému. Zariadenie nesie kódové označenie N84, kým jeho interné označenie znie “Star”.

Apple vyvíja záhadné zariadenie “Star”, ktoré kombinuje iPad a Mac

Portál spomenul vývoj tohto zariadenia v súvislosti s klesajúcimi tržbami firmy Pegatron, ktorá vyrába pre Apple viaceré iOS zariadenia a hodinky Apple Watch. Tržby firmy mali údajne klesnúť o 50%, čo by sa podľa predstaviteľov malo napraviť v 3. štvrťroku 2018. Očakávaný nárast tržieb ale nemusí okamžite znamenať predstavenie úplne nového produktu. Pokojne s tým môže súvisieť len výroba ďalšieho iPhonu alebo ďalšej generácie Apple Watch.

Pokiaľ ide o históriu produktu, DigiTimes prvýkrát v januári/lednu informoval o tom, že Apple chystá tento rok nový, lacnejší 13″ MacBook ako náhradu za populárny Air. O dva mesiace neskôr zareagoval analytik Ming-Chi Kuo, ktorý však uviedol, že sa jedná iba o lacnejší MacBook Air. DigiTimes ale teraz dodáva, že by “Star” mohol byť nový 13″ MacBook s ARM procesorom. K veci reagoval aj Mark Gurman. Podľa jeho zdrojov je zas N84 označením nového, lacnejšieho iPhonu X.

UložiťUložiť

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.