Apple za spomaľovanie iPhonov len v Spojených štátoch čelí takmer 60 žalobám

Kauza so spomaľovaním iPhonov z minulého roka stále nekončí a v marci Apple čakajú súdne pojednávania v Spojených štátoch.

Spoločnosť momentálne len na domácej pôde čelí 59 žalobám v 16-tich rôznych vládnych okrskoch. Americké súdy rozhodli, že jednotlivé prípady budú skonsolidované do jedného súdneho pojednávania, ktoré sa uskutoční 29. marca neďaleko kalifornského sídla Applu.

Okrem žalôb v Spojených štátoch má spoločnosť legálne opletačky aj v ďalších šiestich krajinách, vrátane Kanady a Francúzska.

Hromadné žaloby nabrali obrátky koncom minulého roka, kedy sa na verejnosť dostali dôkazy o úmyselnom spomaľovaní iPhonov so staršou batériou. Apple tak robil, aby zabránil nečakaným vypnutiam zariadenia kvôli slabej batérii.

Funkcia bola však cynikmi označovaná ako “plánované zastarávanie” smartfónov, no predovšetkým kritizovaná verejnosťou kvôli nedostatočnej transparentnosti zo strany Applu.

Viac o celom prípade, ako aj postupe pri prípadnej výmene batérie, sa dočítate v našom článku nižšie. Apple už pripravuje aktualizáciu iOS 11.3, ktorá pridáva podrobné informácie o stave batérie, ako aj možnosť túto funkciu vypnúť. Vyjsť by mala v najbližších týždňoch.

Všetko čo potrebujete vedieť o programe výmeny batérií na iPhone

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť