Zhrnutie: všetko čo Apple včera predstavil

Klasickej jarnej keynote sme sa napokon nedočkali, Apple však napriek tomu do sveta vypustil početné množstvo produktov. Niektoré sú významnejšie, iné zas celkom nenápadné. Prečítajte si kompletné zhrnutie, čo všetko sa zmenilo a čo je nové.

Nový iPad

Apple vydal “nový” cenovo dostupnejší 9,7-palcový iPad. V ponuke nahrádza iPad Air 2 a disponuje čipom A9 z iPhonu 6s, Retina displejom a Touch ID.

Ako sa však ukázalo, je o niečo hrubší a ťažší než Air 2 a taktiež nemá jeho laminovaný displej s antireflexnou vrstvou. Predáva sa od 399 eur a dostupný bude tento piatok.

Apple predstavil lacnejší 9,7-palcový iPad s A9 čipom

Nový iPad je ťažší, hrubší a má horší displej než iPad Air 2

Zmeny pre iPad Mini

iPad Mini 2 a iPad Mini 4 v 32 GB kapacite boli odstránené z ponuky. Jediným modelom s 7,9″ uhlopriečkou tak ostáva iPad Mini 4 128 GB, ktorého cena klesla na 479 eur.

iPad Mini 4 v 128 GB kapacite zlacnel, ostatné modely boli zrušené

Červený iPhone 7

iPhone 7 a iPhone 7 Plus dostali fešácke nové prevedenie. Telefóny sú teraz dostupné v špeciálnej červenej (PRODUCT)RED edícii. Cena a funkcionalita sa nezmenila. Nová farba je dostupná len pre 128 GB a 256 GB modely.

iPhone 7 a 7 Plus sú dostupné v novej (PRODUCT)RED edícii

 Nové kapacity pre iPhone SE

iPhone SE dostal dve nové kapacity, ktoré nahradili tie predošlé: 32 GB a 128 GB. Ide tak o dvojnásobné úložisko za rovnakú cenu ako doposiaľ.

Apple potichu začal predávať 128GB iPhone SE

 Obaly pre iPhone 7 a SE

Apple aktualizoval svoje originálne silikónové a kožené obaly a pridal šesť nových farebných prevedení.

K dispozícii sú silikónové a kožené obaly pre iPhone 7 v nových farbách

Remienky pre Apple Watch

Jar zavítala aj ku Apple Watch a Apple predstavil novú farebnú kolekciu remienkov. Nové farby dostali gumené, nylonové a kožené náramky, pribudla ďalšia Hermès edícia a Nike Sport Band si odteraz môžete kúpiť samostatne. Pozrite si náš článok so všetkými zmenami.

Apple Watch dostali nové farebné remienky

Clips pre iOS

V neposlednom rade Apple poodhalil aj novú aplikáciu pre iOS. Tá uľahčuje editáciu a strih krátkych videí, ktoré môžete následne rýchlo zdieľať na sociálne siete ako Facebook a Instagram. Clips bude zadarmo pre iPhone a iPad a uvidíme ju v apríli.

Apple predstavil Clips, appku na tvorbu videí pre iOS

Nové iTunes

Apple tiež vydal menší update pre iTunes. Verzia 12.6 prináša novú funkcionalitu pri požičiavaní filmov a taktiež napovedá na čoskoré vydanie systémov iOS 10.3 a tvOS 10.2.

Apple vydal iTunes 12.6, prináša vylepšenia pre požičané filmy

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.