Samsung pripravuje konkurenta pre HomePod, nasledovníka Galaxy S8 očakávame už vo februári

Samsung údajne pracuje na vlastnom smart reproduktore, konkurovať bude HomePodu. Ďalšia generácia vlajkovej lode by mala byť predstavená už vo februári.

Bloomberg prináša informácie o domácom smart reproduktore od Samsungu, ktorý má prísť na trh v prvej polovici budúceho roku. Podobne ako HomePod by sa mal zameriavať predovšetkým na reprodukciu hudby a ovládanie inteligentnej domácnosti. Podľa všetkého bude cenovo dostupnejší, hovorí sa o cenovke 200 dolárov (HomePod bude stáť 350 dolárov).

Poháňať ho bude samozrejme vlastný Samsungácky asistent Bixby, za ktorým stoja pôvodní tvorcovia Siri. Dizajnovo by sa zariadenia taktiež nemali príliš líšiť. Bloomberg hovorí o valcovitom objekte bez displeja a s dotykovým ovládaním navrchu, veľkosťou bude spadať niekde medzi HomePod a Amazon Echo.

Zdroj: The Mac Observer

Samsung svojho konkurenta ohlásil ešte v auguste, dva mesiace po predstavení reproduktoru od Applu, avšak s jeho nedávnym odložením je celkom možné, že oba produkty sa na trh dostanú v podobnom čase. Oba sú pozadu za Amazonom a Googlom, bude preto zaujímavé sledovať, ako sa pobijú o potenciálnych zákazníkov.

Galaxy S9 už za pár mesiacov

Boj budú spoločnosti opäť zvádzať aj na poli mobilných telefónov. Podľa najnovších informácií by sa nové vlajkové lode od Samsungu, Galaxy S9 a S9 Plus, mali objaviť už vo februári a do predaja sa dostať v marci. Stane sa tak o mesiac skôr, než pri tohtoročnom S8 – možno práve kvôli konkurencii zo strany Applu a jeho iPhonu X.

Bližšie informácie o telefónoch známe nie sú, nemali by však byť od aktuálneho modelu príliš odlišné. Veľký dôraz bude zrejme kladený na vylepšený fotoaparát, pričom ekvivalentu Face ID sa najskôr nedočkáme. Analytici odhadujú, že konkurencia je v tejto technológií za Applom niekoľko rokov pozadu. Nedávne správy však potvrdzujú, že Synaptics plánuje na trh uviesť senzory odtlačkov vstavané do displeja. Dočkáme sa implementácie, o ktorej sa tento rok toľko hovorilo aj v súvislosti s novým iPhonom?

samsung galaxy s9 koncept
Koncept Galaxy S9 od v Apple kruhoch známeho Benjamina Geskina.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.