TrueDepth kamera v iPhone X je oproti konkurencii dva a pol roka popredu

Podľa KGI bezpečnostného analytika Ming-Chi Kua zaberie Androidovým rivalom Applu až dva a pol roka, kým napodobnia funkcionalitu a užívateľskú skúsenosť s TrueDepth kamerou na iPhone X.

V nedávnej správe Kuo predpovedal, že dobehnutie Applu zaberie rok až dva. Potom čo si však pozrel detailnú, oficiálnu technickú demonštráciu, si myslí, že napodobnenie užívateľskej skúsenosti zaberie ešte o niečo viac času. Práve TrueDepth kamera poskytne Applu v roku 2018 a 2019 solídny technologický náskok.

Spoločnosť KGI Securities prepísala svoju predpoveď, kde si myslela, že predaje iPhonu X sa v roku 2017 budú pohybovať okolo 40 miliónov kusov na 30 až 35 miliónov kusov. Kuo poznamenal, že budúce predaje iPhona X vybaveného TrueDepth kamerou majú “veľmi dobré vyhliadky”. Systém TrueDepth kamery je hnacím motorom funkcie Face ID a ďalších systémov na rozpoznávanie tváre, akými sú pokročilé sledovanie tváre a analýza pre Animoji. Informácie naznačujú, že práve zložitá výroba TrueDepth kamery má za následok veľké časové sklzy vo výrobe iPhonu X a teda aj ich obmedzených počiatočných zásob.

Najväčší rivali Applu ako sú Samsung alebo Google budú musieť v budúcnosti tiež prísť na spôsob, ako prekonať tento výrobný problém, aby dokázali vyrobiť produkt, ktorý sa vyrovná TrueDepth kamere. Samsung už predstavil zariadenie, ktoré disponuje technológiami rozpoznávania tváre. Avšak rozpoznávanie tváre od Samsungu v porovnaní s TureDepth kamerou by sa dalo nazvať “triviálne”, nakoľko je schopné iba 2D skenovania, čo má za následok omnoho nižšiu bezpečnosť a dá sa teda relatívne ľahko oklamať.

Ming-Chi Kuo pred nedávnom povedal, že by sa v blízkej budúcnosti mala TrueDepth kamera stať medzi zákazníkmi Apple veľmi obľúbenou a Apple by ju mal preto zakomponovať do všetkých budúcich iPhonov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.