Apple má pri iPhone 8 stále problémy s integrovaním Touch ID pod displej

Masová výroba očakávaného iPhonu 8 je komplikovaná a Apple stále bojuje s výrobou špeciálneho Touch ID umiestneného pod displejom.

Podľa MacRumors, ktorý cituje analytikov z Cowen and Company, je jednou z najväčších prekážok pri pripravovanej masovej výrobe práve špeciálny typ senzora odtlačkov prstov. Apple stále využíva svoje in-house riešenie v podobe senzorov od AuthenTecu, ich výroba je však problematická a nedosahuje plánovaný počet vyrobených kusov iPhonu.

Podľa analytikov sú k dispozícii tri riešenia takejto situácie: buď Apple úplne odstráni Touch ID a spoliehať sa bude na menej bezpečné skenovanie tváre a očí (veľmi nepravdepodobné), umiestni senzor na zadnú stranu zariadenia tak, ako to robia ostatní výrobcovia, alebo oddiali výrobu telefónu a tým pádom aj jeho vydanie o mesiac, či dva.

Tretia možnosť je podľa nás zo všetkých najpravdepodobnejšia, čo znamená, že ak sa spoločnosti nepodarí vyriešiť výrobné problémy senzorov, 5,8-palcový OLED iPhone by sa na trh dostal až v októbri, či novembri. Predstavený by však mohol byť na septembrovom evente, spolu s updatovaným 4,7-palcovýám a 5,5-palcovým modelom v starom dizajne.

Podľa kolujúcich dohadov mal rovnaký problém aj konkurenčný Samsung, ktorý chcel senzor odtlačkov na svojom Galaxy S8 rovnako umiestniť pod sklo displeja. Spoločnosť sypala peniaze do technológie od Synamptics, výsledky však neboli uspokojivé. Zmieriť sa tak na poslednú chvíľu museli so senzorom na zadnej strane, hneď vedľa šošovky fotoaparátu – umiestnenie, ktoré si vyžiadalo na inak chválenom telefóne značnú kritiku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.