Apple Watch budú možno už čoskoro merať hladinu cukru v krvi, umožniť by to mali smart náramky

O nových zdravotných funkciách pre Apple Watch sa hovorí od ich vydania, podľa najnovších informácií by sme ich však mohli očakávať už v nasledujúcej generácii.

Server BGR tvrdí, že hodinky už čoskoro dostanú podporu pre “inteligentné” remienky, ktoré by mohli priniesť dodatočnú funkcionalitu. Jednou z nich môže byť aj meranie hladiny cukru v krvi.

Apple za uplynulé mesiace najal stovky zdravotných expertov, medzi nimi aj na meranie glukózy v tele. BGR verí, že podobnú funkcionalitu by sme mohli vidieť už v pripravovanej tretej generácii Apple Watch, ktorá bude zrejme predstavená v septembri s novým iPhonom. A aj keď by takýto senzor mohol byť teoreticky integrovaný priamo do tela hodiniek, existujú dva veľmi dobré dôvody, prečo by sa mal predávať ako samostatný smart náramok.

Jedným z nich je cena. Len zlomok zákazníckej základne si potrebuje merať hladinu cukru v krvi, preto by takýto senzor zbytočne zvýšil výrobné náklady hodiniek – nehovoriac o technických problémoch s jeho integráciou. Tým druhým je licencovanie. Zariadenia na meranie glukózy totiž musia prechádzať testami amerického úradu pre kontrolu potravín a liekov. A Tim Cook sa už dávnejšie vyjadril, že nechce, aby samotné Watch museli takýmito testami prechádzať, značne by to totiž zdržalo inováciu a vydávanie nových modelov.

Ako Jony Ive odmietol Apple Watch náramky so zabudovanými senzormi

Či sa napokon takejto funkcie dočkáme tento rok, alebo dokonca v blízkej budúcnosti, je však pomerne otázne. Technológia na neinvazívne meranie obsahu krvi je zatiaľ v plienkach a ani Apple možno nebude schopný posunúť ju významný spôsobom vpred.

To by však nemuselo byť jedinou novinkou, ktorú by inteligentné náramky umožnili. Apple si už dávnejšie patentoval systém modulárnych náramkov, ktoré by sa pripájali cez diagnostický Lightning port na boku hodiniek. A priniesť by toho mohli veľa – od dodatočnej batérie, až po integrovanú kameru.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.