Aplikácie tretích strán budú odteraz na prístup k iCloudu vyžadovať špecifické heslá

Apple zmenil spôsob, akým sa budeme v iOS aplikáciách tretích strán prihlasovať do svojho iCloud účtu. Čoskoro budú všetky vyžadovať špecificky generované heslá.

Začínajúc od 15. júna budú všetky aplikácie pracujúce s vašimi iCloud údajmi – napríklad kalendáre, mailové klienty a ďalšie – vyžadovať jedinečné heslo vygenerované pre konkrétnu aplikáciu. To znamená, že sa už nebudete prihlasovať pomocou svojho Apple ID hesla, ktoré bude po novom možné využívať len priamo v službách Applu.

Pre každého, kto takéto aplikácie používa, to prakticky znamená, že si musí aktivovať dvojfaktorové overenie účtu a následne si vygenerovať špecifické heslá. Výhodou bude zvýšená bezpečnosť, nakoľko nemusíte svoje pôvodné heslo poskytovať tretím stranám.

Tip: Dvojfázové overenie Apple ID je dostupné už aj na Slovensku

Ako si aktivovať dvojfaktorové overenie, si môžete prečítať v našom krátkom návode. Na najnovších verziách iOS a macOS si môžete nastaviť aj priamo v nastaveniach zariadenia, táto možnosť však zatiaľ nemusí byť dostupná pre každého.

Na vygenerovanie hesla pre špecifickú aplikáciu choďte na appleid.apple.com > Zabezpečenie > Heslá pre aplikácie > Generovať heslo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.