Tim Cook: Apple Pencil je viac než len stylus, iPad Pro pre mnohých nahradí počítač

Tim Cook sa pri príležitosti spustenia predaja nového iPadu Pro vydal do Anglicka navštíviť vývojárske štúdio Touchpress, ktoré pracuje na aplikáciách pre veľký tablet a Apple TV. V interview pre The IndependentThe Telegraph sa taktiež rozhovoril o novom iPade a styluse Pencil, ale aj o budúcnosti produktivity vo firmách a ďalších plánoch s Apple Watch.

Pri otázke smerovanej na Apple Pencil a jeho využitie v praxi Cook odpovedal:

“Vlastne sme neurobili stylus, ale skôr Pencil [ceruzku]. Tradičné stylusy sú tučné a majú zlú latenciu, takže kreslíte na jednom mieste a čiara je pritom niekde za vami. S takým niečim sa proste nedá kresliť. Potrebujete niečo, čo napodobuje skutočnú ceruzku. Nesnažíme sa nahradiť ovládanie prstom – dopĺňame ho pomocou Pencil.”

iPad Pro je podľa neho veľmi dobrou náhradou zápisníka, či skicára, tam to však nekončí. Okrem kreatívnych umelcov ho ocenia aj bežní používatelia, tablet je kvôli veľkému displeju a štyrom reproduktorom totiž skvelý na konzumáciu obsahu a vďaka multitaskingu zase predurčený aj na prácu.

Ipad-pro-tim-cook

“Cestujem s iPadom Pro a okrem iPhonu je to jediný produkt, ktorý mám.”

Cook verí, že Pro dokáže pre množstvo ľudí nahradiť notebooky, či dokonca stolové počítače. V jeho prípade sa tak už stalo, a tablet je jeho jediným pracovným nástrojom.

Vyjadril sa taktiež k predajom Apple TV, ktoré boli údajne veľmi silné a nezabudol ani na Apple Watch. Spomenul, že spoločnosť plánuje do hodiniek v budúcnosti pridať ďalšie funkcie týkajúce sa zdravia, no zároveň nepôjde o nič, čo by vyžadovalo kontrolu FDA (úradu pre kontrolu potravín a liekov). Potrebná certifikácia by totiž mohla zásadne spomaliť vývoj Apple Watch. Cook však nevylúčil prídavné zariadenia s danou funkcionalitou – napríklad aplikácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.