Ako Jony Ive odmietol Apple Watch náramky so zabudovanými senzormi

Bob Messerchmidt, ktorý v roku 2010 predal svoju spoločnosť Stevovi Jobsovi, sa v nedávnom rozhovore pre Fast Company podelil o niekoľko zaujímavostí z čias, kedy pracoval pre Apple.

Messerschmidt sa po akvizícii pridal do Apple Watch tímu, kde mal na starosti vývoj senzorov pre nové zariadenie. Počas jedného mítingu s divíziou industriálneho dizajnu sa pokúsil presadiť zakomponovanie senzorov priamo do spodnej časti náramkov, vďaka čomu by dokázali merať tep presnejšie ako na samotných hodinkách. Nápad bol ihneď zamietnutý a tím vedený Jonym Ivom sa vyjadril, že “nejde o dizajnový, ani módny trend. Chceme mať vymeniteľné náramky, takže v nich nemôžu byť žiadne senzory.”

Ďalším zavrhnutým nápadom bol senzor na hodinkách, ktoré by sa nosili ovinuté tesne okolo zápästia. Dizajnový tím návrh komentoval s tým, že “tak ľudia hodinky nenosia.” Messerschmidt tvrdí, že pracovať s dizajnovými požiadavkami v Appli bolo nesmierne náročné, viedlo ho to však k novým riešeniam problémov a ultimátne aj k používateľsky prívetivejšiemu produktu.

Bob Messerschmidt
Bob Messerschmidt

Bývalý zamestnanec spomína taktiež ďalšie veci, ktoré sa naučil počas práce v spoločnosti a aj od samotného Jobsa. “User experience je pri produktoch všetkým” a “dosť dobrý nie je dosť dobrý” boli len niektoré z citátov, ktoré si odtiaľ odniesol. Verí taktiež, že je dôležité hovoriť nie, až pokým produkt nespĺňa všetky stanovené očakávania.

Po troch rokoch práce na senzore pre meranie tepu na Apple Watch Messerschmidt spoločnosť opustil a založil vlastný startup Cor, kde pracuje na vývoji zariadenia na instantnú analýzu vzoriek krvi. Celé interview s ním si môžete prečítať na stránke Fast Company.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.