iPad mini končí, tvrdí server BGR

iPad mini to nemal ľahké prakticky už od druhej generácie, ktorá mala problémy s dodávkou a tablet zachvátila existenčná kríza po tom, ako Apple o rok neskôr predstavil iba decentný update v podobe iPadu mini 3. Ten sa oproti svojmu predchodcovi líšil jedine v Touch ID, čo bol podľa Applu zrejme pádny dôvod, prečo stál o $100 viac než iPad mini 2.

Skutočný update zariadenia prišiel v roku 2015, kedy Apple predstavil iPad mini 4 s tenším telom a hardvérom, ktorý stál za povšimnutie. Lenže ubehli dva roky a nový iPad mini nikde. Podľa BGR ho ani nemáme čakať. Odvolávajúc sa na svoje zdroje tvrdí, že Apple prestal na tomto zariadení pracovať. Jeho nástupcom v dobrej cenovej kategórii je nový 9.7-palcový iPad (2017), ktorý predstavuje miešanca pôvodného iPadu Air a jeho nástupcu.

Apple tak v súčasnosti dopredáva iPad mini 4, ktorý je navyše dostupný len v 128GB verzii. Pôvodne bol dostupný aj v 32GB verzii, tú však Apple prestal predávať pred pár mesiacmi. Budúcnosť tak zrejme patrí len 9,7″ a väčším modelom. Špekuluje sa, že Apple už na WWDC predstaví 10.5-palcový iPad Pro spolu s jeho väčším bratom s uhlopriečkou 12,9″.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
pokračovanie článku

iOS 18 bude zrejme podporovať tieto zariadenia

Tak ako každý rok, aj v 2024 nás čaká nová verzia operačného systému iOS. A ako tomu už býva, s rastúcimi nárokmi sa čas od času stane, že Apple ukončí podporu niektorých starších zariadení.