Je známa približná cena za hacknutie San Bernardínskeho iPhonu 5c

Riaditeľ Federálnej investigačnej služby (FBI) James Comey dnes prezradil koľko agentúra zaplatila za odblokovanie iPhonu z kauzy San Bernardino.

iPhone_5c_locked

Presná suma nie je známa, no podľa slov Comeya sa pohybuje okolo 1,3 milióna amerických dolárov.  Podľa informácií od Reuter, Comey hovoril, že FBI zaplatila sumu, ktorá presahuje to čo by zarobil ako riaditeľ FBI za 7 rokov a 4 mesiace. Comeyova ročná výplata dosahuje 183,300 dolárov a to bez zvýšenia platu alebo bonusov. Ak sa to teda spočíta, vychádza to na 1,34 milióna amerických dolárov.

 

iphone-5c-1

Ale aj tak to asi bolo zbytočné. Ako sme spomenuli v predchádzajúcom článku, podľa informácií anonymných právnych autorít, iPhone neobsahoval žiadne užitočné kontakty alebo správy, ktoré by videli k objasneniu prípadu. Ale podľa správ a invesigácie iPhonu, útočník a jeho manželka nespolupracovali so žiadnymi rodinnými príslušníkmi ani priateľmi. FBI zaplatila za nabúranie sa do iPhonu profesionálnym hackerom, ktorých členmi sú tzv. “šedé klobúky”, výskumníci, ktorý predávajú informácie vďaka bezpečnostným trhlinám v systéme vláde, čiernemu trhu a spoločnostiam so záujmom pre sledovacie zariadenia.

 

la-fi-tn-xxx-20160219-001

Metóda, ktorú hackeri použili je schopná preniknúť iba do iPhonu 5c. Od 5s a vyššie už nefunguje. Avšak FBI naďalej používa túto hackerskú techniku na odblokovanie zariadení iPhone 5c s iOS 9.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.