Čo nám prezrádza pozvánka na “Let us loop you in” event?

Minulý štvrtok Apple rozposlal pozvánky na očakávané marcové podujatie, na ktorom plánuje predstaviť najnovšie produkty. A v duchu tradície Apple eventov je zvykom v pozvánkach hľadať náznaky toho, čo od nich môžeme očakávať.

Je pravdou, že v posledných rokoch od tohto smeru Apple upustil a pozvánky na ich eventy sú čoraz viac vágnejšie. Napriek tomu sa však spoločnosť s fanúšikmi rada pohrá a sem tam do pozvánky zakomponuje šikovnú nápovedu. Minulý rok na jar to bolo napríklad podujatie “Spring forward”, ktoré slovom spring žartovne naznačovalo ako na ročné obdobie, tak aj na naťahovanie mechanických hodiniek, čo predpovedalo oficiálne vydanie Apple Watch.

Apple rozposlal pozvánky na marcové podujatie s názvom Spring Forward

Druhé minuloročné podujatie v septembri minulého roku bolo skutočne obrovské. Predstavenia sa dočkal ako iPhone 6s, tak aj iPad Pro, nové náramky pre Apple Watch a v neposlednom rade aj 4. generácia Apple TV. Práve na tu naznačovala pozvánka “Hey Siri, give us a hint”.

„Hey Siri, give us a hint”, Apple pozýva na svoj event

Čo teda znamená tohtoročná pozvánka?

let us loop in

Apple Watch

V prvom rade tu máme opäť slovnú hračku. “Let us loop you in” by sa dalo voľne preložiť ako “Nechajte sa zasvätiť”, no slovo loop v angličtine tiež znamená slučka. Tu človeku ihneď prídu na rozum remienky pre Apple Watch, ktoré Apple k hodinkám ponúka. Jedna z nich sa napríklad rovno volá Milanese Loop. A podľa doterajších informácií by sme sa práve nových remienkov pre Apple Watch mali o necelé dva týždne dočkať.

apple-watch-milanese-loop1

Apple Campus 2

Ďalším skrytým významom slova loop môže byť súčasná adresa sídla spoločnosti, ktoré je momentálne situované na ulici 1 Infinite Loop v meste Cupertino. Možno sa od Tima Cooka dočkáme nových detailov ohľadom prebiehajúcej výstavby nového sídla Apple Campus 2 prezývaného aj ako “Vesmírna loď”.

AppleCampus1

Toto podujatie taktiež symbolizuje pravdepodobne posledné predstavovanie produktov na terajšom campuse v Infinite Loop. WWDC sa totiž tradične koná v San Franciscu a septembrový iPhone event zase vyžaduje väčšie priestory. Od budúceho roka by sa všetky produktové eventy mali konať v nedávno dokončenom auditóriu v novom Apple Campus 2.

Galéria: Detailný pohľad na Apple Campus 2 a nové auditórium

iPhone SE

Potom sú tu farby. S tými sa Apple zvykne často vyhrať, tentoraz sú však celkom striedme a veľmi nápadne pripomínajú štyri farebné prevedenia, v ktorých spoločnosť momentálne ponúka svoju vlajkovú loď iPhone 6s: strieborná, šedá, zlatá a ružová.

apple-iphone-6s-colors-510px

Podľa doterajších dohadov by mal byť nový iPhone SE ponúkaný presne v týchto štyroch farebných odtieňoch. A možno sa dočkáme príchodu ružovej Rose Gold varianty aj na 9,7-palcový iPad Pro. Alebo snáď aj na MacBook?

rose-gold-macbook-colors

Ďalšie remienky

Tu asi nápady, čo všetko by sme z pozvánky mohli vyčítať, končia. Ak by sme ju však chceli preanalyzovať a zájsť až na hranu konšpiračných teórií, prečo nespomenúť ďalší význam slova loop. Ak si spomínate na predošlú generáciu iPodu Touch, možno si vybavíte aj nápaditý farebný remienok, ktorý sa pripájal na jeho zadnú stranu. Potvrdené remienky aj pre najnovší iPhone SE? ;)

ipod-touch-loop

Čo si pre nás nakoniec Apple nachystal sa však dozvieme veľmi skoro. Do 21. marca ostáva už len necelý týždeň. Nezabudnite novinky o predstavených produktoch sledovať aj prostredníctvom nášho webu MacBlog.sk.

Čo ste si v pozvánke všimli vy? Podeľte sa v komentároch.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.