Galéria: Detailný pohľad na Apple Campus 2 a nové auditórium

Výstavba Apple Campus 2 ďalej napreduje a čoraz viac sa začína črtať, ako bude hotový projekt vyzerať. Len minulý týždeň sme sa mohli pozrieť na nové, dronom natočené video z výstavby nového sídla, server Mashable teraz priniesol exkluzívny pohľad na zákulisie výstavby.

Okrem hlavnej prstencovitej budovy, ktorej masívna sklenená fasáda je už z tretiny dokončená, Apple poskytol aj zábery na doteraz záhadnú budovu auditória, interne prezývaného aj ako Divadlo. Podzemná poslucháreň o kapacite 1000 miest bude slúžiť na predstavovanie budúcich produktov spoločnosti, ktoré sa doteraz zvykli konať v San Franciscu. Cesta do nej vedie cez prízemné lobby s 360-stupňovými sklenenými panelmi.

Najväčším triumfom je však zrejme strecha budovy. Podľa Applu ide o najväčšiu samostatne stojacu strechu z uhlíkového vlákna na svete. Skladá sa z 44 jednotlivých panelov o veľkosti 3 x 21 metrov a váži 80 ton. Strecha bola vyrobená a testovaná až v dubajskej púšti a do Kalifornie dovezená po častiach.

AppleCampus5
Budova auditória bude slúžiť na predstavovanie nových produktov.
AppleCampus10
Jeho okrúhla strecha sa skladá zo 44 častí o veľkosti 21 x 3 metre.
AppleCampus7
Ide pritom o najväčšiu samostatnú strechu z uhlíkového vlákna na svete.

Práca prebieha aj na hlavnej budove campusu, na ktorej je osadených už viac než 900 z 3000 masívnych sklenených panelov. Spolupracovala na nich tá istá firma, ktorá stojí za ikonickým Apple Storom na Piatej Avenue v New Yorku a pokrývať budú všetky štyri podlažia budovy. Nie sú však vôbec jediným skleneným divom v projekte.

Vstup do reštaurácie campusu budú lemovať dve obrovské sklenené dvere o výške štyroch poschodí (približne veľkosť basketbalového ihriska). Hostiť sa v nej bude môcť súčasne až 2800 zamestnancov, ďaľších 1200 sa zmestí na vonkajšiu terasu.

AppleCampusEntrance
Takto by malo vyzerať hotové lobby auditória.
AppleCampusLobby
Jeho sklenené steny navrhovala architektonická firma Foster+Partner
AppleCampusRoof
Sklenená fasáda hlavnej budovy je už z tretiny dokončená.
AppleCampus21
Na osadenie týchto sklenených panelov boli vytvorené špeciálne stroje, ktoré Apple nazýva “manipulátory”.
AppleMainCampus
Až 80 % celkového priestranstva bude tvoriť zeleň.
AppleCampus1
Projekt by mal byť dokončený už koncom roku 2016.
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.