Budúce iPhony ponúknu 7nm procesor

Apple A11

Pokrok sa nedá zastaviť a aj preto budú ďalšie modely iPhonu disponovať ešte menšími procesormi, než dnes.

Čínsky portál MyDrivers uviedol, že Apple má záujem použiť v budúcich iPhonoch procesory vyrábané za pomoci 7nm výrobného procesu. Vďaka tomu by mohli byť procesory o viac ako polovicu menšie oproti tým, ktoré nájdeme dnes v iPhone 7. Ten obsahuje procesor Apple A10, vyrobený za pomoci 16nm procesu. Jeho výrobcom je TSMC, ktoré zároveň získalo exkluzívnu zakázku na výrobu procesorov A11 určených pre budúcoročný iPhone. Podľa správy by mohli byť už tieto procesory vyrábané za pomoci 7nm procesu, avšak existujú tu pochybnosti.

V prvom rade, výroba 7nm procesov je ešte v experimentálnej fázi a žiaden výrobca dnes nedokáže vyrábať čipy v takom množstve, aké požaduje Apple. Spoločnosť navyše finalizuje hardvér nového zariadenia už začiatkom roka, v čase, kedy plánuje TSMC uviesť do prevádzky výrobu 10nm procesorov. Zdroje pre čínsky server navyše tvrdia, že k výrobe 7nm procesorov môže dôjsť až ku koncu roka 2017, teda v čase, kedy je už iPhone v predaji. Preto je väčšia pravdepodobnosť, že Apple použije 7nm procesor až v roku 2018. Tento procesor bude oproti svojim predchodcom ešte menší a úspornejší. Pri zachovaní súčasných rozmerov však môže ponúknuť výrazný nárast výkonu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.