Monitory, ktoré využívajú Mini DisplayPort, si k novému MacBooku Pro len tak nepripojíte

Nový MacBook Pro si to kvôli svojej závislosti na redukciách “odniesol” od prvých nespokojných zákazníkov. Na internete sa začali hromadiť sťažnosti užívateľov, ktorí si zakúpili adaptér pre Thunderbolt 2 rozhranie, aby si mohli k počítaču pripojiť svoje monitory.

V tomto prípade sa jedná o monitory využívajúce Mini DisplayPort. Ten má rovnakú koncovku ako Thunderbolt a preto bola medzi týmito dvomi rozhraniami zachovaná kompatibilita. Kompatibilita však v prípade nového adaptéru chýba, čo vyvolalo nespokojnosť u zákazníkov, ktorí si kúpili Thunderbolt adaptér v domnení, že ušetria na nákupe rôznych redukcií pre nový MacBook. Avšak, adaptér podporuje len Thunderbolt displeje – napríklad ten, ktorý Apple prestal pred pár týždňami predávať.

Niektorí užívatelia zároveň hlásia, že Thunderbolt 2 adaptér má ďalší problém. A to, že už nepodporuje pripojenie viacerých zariadení na jeden konektor. Práve to bolo obrovskou výhodou u predošlých MacBookov, ktoré umožnili pripojiť napríklad Thunderbolt 2 displej k MacBooku, ku ktorému sa dal pripojiť napríklad ďalší displej a k nemu ešte externé úložisko. Podľa niektorých užívateľov však Apple skoncoval aj s touto vychytávkou. Iní však hlásia šťastie pri oboch prípadoch, ktoré sme v tomto článku uviedli. Existuje preto možnosť, že ide len o dočasný problém, ktorý sa bude dať odstrániť aktualizáciou softvéru.

thunderbolt-3-usb-c-to-thunderbolt-2-adapter

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.