Apple: Americká vláda sa snaží prepísať históriu

Minulý týždeň sa zástupcovia americkej vlády v prípade Apple vs FBI vyjadrili, že postoj Applu je len snaha o odklon pozornosti od faktu, že ide o izolovaný prípad jedného iPhonu a nie otázka všeobecnej bezpečnosti.

Právnici spoločnosti teraz odpovedali so svojim pohľadom na problematiku. Podľa Applu je spoliehanie sa vlády na vyše dvesto rokov starý zákon zvaný “All Writs Act”, ktorý prikazuje spoločnostiam plnú spoluprácu s vládnymi zložkami, snahou o “prepísanie histórie vyobrazením tohto zákona ako všemocného magického prútika”.

Apple údajne chápe motiváciu vlády za ich rozhodnutím, metódy ktoré používa sú však podľa nich v opozícii so zákonom, demokratickým procesom a právami amerických občanov.

Ako celý proces dopadne, by sme sa mali dozvedieť už budúci týždeň. Len deň po predstavení nových produktov Apple v utorok po prvýkrát predstúpi pred súd.

Prečítajte si tiež:
John Oliver o spore Apple s FBI vytvoril trefný reklamný spot
Edward Snowden: To, že FBI nemôže odblokovať iPhone je blbosť
Steve Wozniak: FBI si vybrali ten najblbší prípad, aký mohli

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.