Neoriginálny display iPhone 5S ?

Domov Diskusné Fóra Ostatné Neoriginálny display iPhone 5S ?

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Autor
    Príspevky
  • #104933
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Pozdravujem Vás páni,

    chcel by som sa s Vami podeliť o jednu skúsenosť resp. by ma zaujímalo, čo si o tom myslíte. Debata je o iPhone 5S. Telefón je v rodine, kupovaný ako čisto nový z predajne. Životnosť telefónu bola z dovodu šikovnosti majiteľa až 2 týždne (dodnes tomu nerozumiem…) a telefón išiel k zemi. Okrem nejakých povrchových poškodení bol display na kúsky. Nakoľko som bol hneď prvý kontakt ktorý mal (aj) toto riešiť, tak som sa začal zaoberať s tematikou a skúmať možnosti výmeny. Výber padol na predajňu v HU. 50KM, na počkanie 1hod, cca 85€. Všetko sa to zrealizovalo. Včera som si telefón prehliadol, ale niečo sa mi nezdá. Display stratil ostrosť, ktorými vždy displaye iPhone vynikajú. Pri pohľade na písmená, ikony vidieť ako keby jemné ,,roztečenie,, na spodku písmen. Proste ako keby nemali ohračenia, ale všetko malo nejakého ducha za tým. Farby sú taktiež nevýrazné. Toto nie je 5S, ale nejaká nepodarená detská hračka. Chcel by som vedieť, čo si o tom myslíte ? Je poškodená nejaká súčiastka (dajme tomu, ako v PC grafická karta…) alebo je to (existuje vlastne?) nejaký činsky nepodarok namiesto Retiny ?

    Ďakujem Vám za reakcie

    #404418
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Cinsky nepodarok. Original display zozenies jedine z ineho IP5S a to za podstatne vyssiu cenu takze rozne servisy pouzivaju rozne displeje od roznych dodavatelov ale vsetky maju jedno spolocne – Made in China garage.
    Mozes natrafit na zly kus, lepsi kus ale aj na kus ktory mas problem rozoznat od originalu ale original pod 100 eur sotva

    #499341
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Obnovim tuto starsiu temu…

    Horeopisany display pomaly končí. Zobrazovanie je už katastrofalne a už nejaky ten čas j**e aj digitizeru. Výmena nesúri (nová náhrada), takže je čas ho kľudne dať do poriadku. Otázka je, kde to zrealizovať ? Internet je plný, avšak o kvalite nehovorí nikto. Situácia je o to viac komplikovanejšia, že uz pomaly prestáva mať aj cenovo zmysel ho repasovať. Kúpiť niečo s pokazenou/bloknutou doskou (sám ju nevymením), či display naslepo a zveriť iba robotu servisu ?

    Díky !

    #499343
    dfx
    Účastník (Participant)

    Ved sa opytaj v autorizovanom Apple servise. Display s vymenou by mal stat okolo 150 eur, nahrada mimo zaruky okolo 300 eur.

    #499352
    iTuxx
    Moderátor

    pri dnesnych cenach displayov to nema cenu riesit. Ja pouzivam tiez neorigo. Namontujem a hned vidim. Nedam zakaznikovi taky co sa ani mne osobne nepozdava. Zatial som ale nemal kus co by mal problem so zobrazenim (pokial nema nejake pasiky, ale to sa da reklamovat u predajcu), ak su problemy, tak vacsinou len s digitizerom, ze blbne, nereaguje a tak. Ale to pred odovzdanim otestujem.

    Takze ja osobne by som aj tak isiel asi do servisu. Ved ked sa ti nebude zdat co ti vratia, tak to reklamuj. Alebo chod do autorizaku za 3 kila, ako hovori dfx :-)

    #499357
    Ronald
    Účastník (Participant)

    @iTuxx, áno, autorizák za 3kilá je luxusné riešenie od dfx-a :-D

    Ak rozumiem správne Tvojej odpovedi, vedel by si výmenu vyriešiť aj Ty ?

    Prehodiť display na 5S by som zvládol aj ja, no ako som písal, už sa to raz riešilo a nechcem sa v tom na 2x vŕtať. Tu robí digitizér už telefón skoro nepoužiteľným, odhliadnuc od kvality zobrazovania

     

    Ďakujem

    #499360
    dfx
    Účastník (Participant)

    No tak v Nemecku vymena displeya za originalny stoji 147.1 eura pre 5S.

    https://support.apple.com/de-de/iphone/repair/screen-damage

    Vychadza to lacnejsie ako menit dvakrat za neoriginalny.

    #499378
    iTuxx
    Moderátor

    @dfx ale to by sa oplatilo keby menil prvy krat. Uz druhy sa to asi neoplati v takej cene, podla mna uz ten druhy display prezije cely telefon.


    @ronald
    ano vedel. Ak chces kontakty najdes v profile

    #499382
    Ronald
    Účastník (Participant)

    telefonicky kontakt tam nevidim, rad by som Ti zavolal. hod mi cislo do spravy prosim Ta

Zobrazuje sa 9 príspevkov - 1 až 9 (z celkového počtu 9 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.