macOS High Sierra

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software macOS High Sierra

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Autor
    Príspevky
  • #517601
    Róbert Waltera
    Účastník (Participant)

    Zdravím, váham nad updateom z macOS Sierra na High Sierra. Mám late 2013 Macbook Pro s SSD úložiskom. Zaujíma ma, aké máte skúsenosti s novým systémom (tí, čo urobili update). Funguje všetko ako má, alebo sú nejaké nepríjemné chyby v systéme?

    #517602
    PatkoD
    Účastník (Participant)

    Mám High Sierru na MBP 15 mid 2015 a rýchlosť disku podľa benchmarku je rovnaká (alebo o málinko vyššia). Odozva systému je blesková ako aj na Sierre, kopírovanie v systéme ale aj mimo neho je rýchlejšie vdaka novému súborovému systému, taktiež appka fotografie je super na rýchle upravy atd atd…. Určite sa neboj aktualizácie ja som nezaznamenal ani najmenšiu chybičku :)

    #517604
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #517614
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Aktualizoval som teraz cez vikend – MacBook Pro 2011, 2xSSD, 16GB RAM. Nie je to najvytazenejsi pocitac – skor som to chcel vyskusat predtym ako upgradnem pocitac zene. Repektive, kym jej pride novy iMac, na ktorom uz asi bude High Sierra.
    Najnovsie programy od Adobu sa nainstalovali vsetky. Aj pustit idu bez problemov – Photoshop, InDesign, Illustrator, Acrobat, Lightroom Classic. Tak isto bezi aj Final Cut Pro X. Zatial vsetko bez realnej zataze – len instalacia a ci idu spustit (par klikov, otvorenie nejakeho suboru – bez ulozenia zatial).
    Systemovy disk APFS, ten druhy zatial HFS+ (mam na nom nejake data a zatial nebol cas ich presunut a preformatovat na APFS).

    To Steve:
    Ak pouzivas CS6, tak sa rychlo vrat na starsi system. Podla mojich skusenosti najlepsie bezi na EL Capitan. Na Sierre to uz niekedy blbne (kurzor v Indesign, nezobrazovanie blokov textu v Indesign, Photoshop ma problem so stabilitou a rychlostou odozvy, Illustrator ma problem sa vobec spustit,…). Kedze zatial neplanujem prechod na CC verzie, tak ostavam na 10.11 a 10.12 (uz sa mi to nechce vracat na 10.11).

    #517615
    Mano5
    Účastník (Participant)

    Zatial najvacsi prinos, ktory je vidiet (APFS zatial neviem posudit a nie je ho vidiet), je aplikacia Fotky. Pre beznych ludi a foto nadsencov je to uplne postacujuca aplikacia teraz uz aj na upravu a doladovanie fotiek – A JE ZADARMO! Nic ine uz v podstate nie je potrebne. Este som sice neskusal nacitat RAW subory ale kto z beznych uzivatelov foti do RAW :).
    To rozsirenie panelu uprav, to je v podstate zjednoduseny Lightroom.

    #517619
    joer
    Účastník (Participant)

    To Mano5: Neviem, ja som nadával na sierru-tolko problemov som nezažil od Systému 9 este na PowerPc. Hlavne ma štvalo že nešli vnutorné ani externé repráky. Po update na HighSierru sa zdá že všetko je ok. Illustrator -bežím na CC6 a žiaden problem nevidim. Včera som robil pol dňa na Illustratore a všetko v poriadku. Predtým na In Designe-tiež sa zdá že všetko Ok. Dokonca Aperture funguje, čo som už myslel že pojde do hája. A to bežím na starej šunke MacMini 2,66 Gb Core2Duo a 12 Gb RAM, aplikácie a systém na SSD disku. Takže asi to bude individuálne, treba pred inštaláciou urobiť zálohu a vyčistiť disk a dať čistú inštaláciu.

    #517622
    Mano5
    Účastník (Participant)

    To joer:
    Jj. Asi to bude individualne. Ja MacMini (early 2009), 2GHz Core2 Duo, 8GB RAM. Na mojom oficialne uz ani Sierra, tak som nepokusal zbytocne. CS6 bezi v pohode – SSD disk.
    Dalsi MacMini (late 2014). i5 2,6GHz, 16GB RAM. tam je sierra a CS6 tam blbne trochu – ako som spominal. Ale tie chyby su nahodne – niekedy cely den bez zavahania a niekedy aj 2x za den. Staci restart programu a vsetko ide.
    Ja vzdy robim cistu instalaciu z USB flashky. Obnovovat davam len dokumenty.

    PS: je pravda, ze pri tom MacMini, kde to blbne som dal obnovit cely pocitac aj s aplikaciami.

    #517623
    PEGE
    Účastník (Participant)

    ahojte mam problem s mojim iMac

    poptrebujem ho preistalovat a neviem ho dostat do Utilities.

    comand R a ani nic podobne pri restarte nezabera……..

     

    #517634
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ak chces instalovat z USB kluca tak drz pri boote ALT aby si vobec vedel ci to USB je bootovatelne.
    Ak z internet recovery tak CMD+OPTION+R
    Ak nejde nic z toho tak resetni PRAM. Drz pri boote CMD+OPTION+P+R a potom zopakuj vyssie uvedene.

    #517635
    Gren093
    Účastník (Participant)

    Nemyslel som si ze sa este objavim na tomto fore ale nedalo mi neodpisat:

     

    Sierra bol odpad (Asi najhorsi OSX ktory som kedy pouzival). Tento august som si kupil novy MBP s Touchbarom a to co sa dialo na tom systeme bolo priserne. Az mi zacalo byt zle z toho ze ako to je mozne ze na pocitaci za pomaly 2800 Eur je takyto software. Riskol som to a po tyzdni a pol som nainstaloval High Sierra public betu a nikdy som sa uz nevratil naspet. Moja skusenost.

    #517873
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #517898
    Kaliakra
    Účastník (Participant)

    Cez víkend som aktualizoval môj MacBook Air (mid 2013), SSD 256, z El Capitana na High Sierru. Zatiaľ sa zdá byť všetko v poriadku. Znervózňuje ma len, že systém chaoticky hlási voľné miesto na disku. Voľný priestor sa pohybuje medzi 74 až 93 GB, systém hlási rôzne kapacity v tomto rozmedzí. Inak po štarte, inak po prebudení, inak po dvoch-troch hodinách práce. Raz viac, raz menej. Ešte som nenašiel žiadnu súvislosť. Stretli ste sa s tým už niekto?

    #517927
    Lenka96
    Účastník (Participant)

    Ahojte, mám Macbook air 2014 a je v ňom macos Maverick čiže 10.9.5 chcem ho dať pekne na high sierru no stále sa inštalácia zasekne. Skúšala som to minimálne 10 krát už. Nechala ho inštalovať viac ako 24 hodín no stále bezúspešne. Preinštalovala som aj systém (maverick) cez cmd R. Stalo sa to už niekomu? Čo sa s tým dá urobiť? Ďakujem :)

    #517928
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #517929
    Lenka96
    Účastník (Participant)

    @Steve_SK Kde nájdem link priamo na Sierru lebo to by bolo úplne ideálne. A ako to dostanem do macu bez toho aby sa to zaseklo znovu alebo niečo. Vďaka :)

    #517934
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #517935
    Lenka96
    Účastník (Participant)

    @steve_sk ďakujem pekne :) idem to skúsiť :)

    #517999
    Lenka96
    Účastník (Participant)

    @steve_sk všetko ide ako má :) sierra zabrala

    #518002
    Anonymný
    Neaktívny

    :-)

    #518003
    Lenka96
    Účastník (Participant)

    @steve_sk ďakujem a hlavne za pomoc ;)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 21 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.