iphone SE novy s vyrobnou vadou

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes iphone SE novy s vyrobnou vadou

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Autor
    Príspevky
  • #504677
    michaels
    Účastník (Participant)

    Dobry den, chcem sa poradit ci sa niekto stretol s rovnakym problemom ako ja a ako to doriesil predajca.
    Kupil som novy iphone SE cez obchod Gigastore, prisiel original zabaleny, krabicka s celofanom, po odbaleni som nasiel na zadnej strane kaz- odstiepeny kryt. Je to viditelne a dost to nastve ked uz mate kupene na ochranuys novy obal a ochranne sklo. Predajcu som hned kontaktoval, nafotil a odoslal v ten den na reklamaciu, cakam uz druhy tyzden, na vyjadrenie obchodu, mailom odpisali len SK klasiku: som prvy pripad a maju predanych tisice vyrobkov apple bez vady, mobil bol original zabaleny od vyroby a presiel kontrolou pod kamerou musia ho odoslat dalej na posudenie ci sa jedna o mechanicke poskodenie….. vdaka za každu radu.

    #504678
    michaels
    Účastník (Participant)

    v reale je to vidiet uz zdialky:(

    #504680
    michaels
    Účastník (Participant)

    este jedna

    #504684
    mac17
    Účastník (Participant)

    prave naopak ako tvrdi predajca,u applu je normalna nejaka vada,ja som mal fungel iphone 5 a v kamere za sklickom bolo zrnko prachu,na dalsom zase podobna ďobka na zadnom krite,nedavno zase iphone 7 a tiez na zadnom krite bolo vidno jemny skrabancek takze tak

    #504685
    Ondrejko87
    Účastník (Participant)

    Na mojom SE hned od vybalenia vada vybracneho motorceku…dal som ho na reklamaciu a po 30 tich dnoch prisiel naspak ze sa vada neprejavila…ale prisiel my zase zo skrabancom vzadu teraz mesiac tom mi skripe homebutton ale iba ked mrzne vonku vnutri v teple to uz nerobi… aj ked apple robi kvalitne vyrobky ale zrejme jeho vystupna kontrola nie je 100% alebo sem posielaju tovar druhej triedy?

    #504690
    iTuxx
    Moderátor

    apple (uz) nerobi kvalitne vyrobky. To odkial mas? Su to vyrobky ako hociktore ine, len ich sprevadza podstatne vacsi hype, brutalne spraveny marketing a davova psychoza. To je ako keby si tvrdil ze mercedes alebo bmw robi kvalitne auta. Pokazia sa ti tak isto ako hocijake ine, akurat si viac priplatis (pri nakupe aj za opravy) a mas pocit luxusu alebo nadradenosti. Ak o toto ale nestojis a hladas vyhradne kvalitu za svoje peniaze, musis sa velmi snazit aby si ju nasiel u Apple (tyka sa totiz len urcitej casti vyrobenych kusov). Dnes sa uz nic nevyraba na kvalitu, ale iba na kvantitu. Zial.

    #504761
    mac17
    Účastník (Participant)

    ziadne hype,nikto okrem apple nedistribuje poskodene telefony,bavime sa tu o tom prvom rozbaleni a nie o kazivosti a to ze nevyriesili odliepanie displejov este od cias 5ky ufonu a robi to aj na SE ukazuje ich arogantnost a aj kvalitu

    #504764
    iTuxx
    Moderátor

    ale distribuuje, napr Sony. 2 roky dozadu fungel nova Z1 Compact isla na druhy den na reklamaciu lebo mala spinu pod digitizerom a odlepeny zadny kryt od ramiku.

    #504826
    shadower
    Účastník (Participant)

    tak zalezi aj odkial to beres, ak mam taketo drahe nieco kupovat z pochybneho eshopu tak sa necuduj …to ze je pekne novo zabaleny neznamena ze taky aj bude
    pisu ze predavaju nove …ale nikdy nevies kde to zobrali
    v dnesnej dobe zabalit nieco pekne ako nove nieje problem …
    a z eshopu si to osobne nerozbalis a neskontrolujes na predajni, a nezacni a niecim takym ze sak eshop ma povinnost a blabla …lebo sam vidis ako to dopadlo

    v nayku predavali iphony s angl. nabkamy …bez redukcie :D

    ja osobne som vyrobnu vadu nastastie nemal teda ak neratam debilne spraveni wifi na ipadoch ze ak to chytis na spravnom mieste tak sa znizi signal
    skoro uplne az zmizne, este som nedrzal ipad ktory by tymto netrpel

    a aj vacsina iphone pouzivanych co som kupil bola ako nova, a teraz myslim naozaj nova

    #504828
    michaels
    Účastník (Participant)

    bol to uz druhy 3 nakup u gigastore, a zatial nebol problem, rovnaky iphone SE 64gb, som objednaval uz 06/2016 manzelke a nema ziadnu chybu, vsetko funguje ako ma.

    dnes som to urgoval a telefon je stale v servise apple, budem informovat ako to dopadlo.

    #505148
    michaels
    Účastník (Participant)

    po 20 dňoch zatial takto :(
    Vážený zákazník,

    jedná sa o špecifický prípad,tak Vás poprosíme o strpenie.

    Za celé fungovanie nášho obchodu sa takáto situácia nestala.Továrensky zabalený tovar nie je nikdy nijak mechanicky poškodený.

    Apple produktov sme predali naozaj veľké množstvo a ani podobná situácia sa nám doposiaľ nestala.

    Akonáhle nám výrobca zašle stanovisko,budeme Vás kontaktovať.

    Naši technici robia všetko preto,aby to bolo čo v najkratšom čase.
    S pozdravom
    Milan Kňapek

    #505150
    iTuxx
    Moderátor

    teraz som si spomenul ze sa mi rovnaka situacia stala s iPadom Mini 16GB so SIM slotom. Asi 3 roky dozadu som kupoval fungel novy a tiez mal taku odreninu hned jak som odlepil foliu. Ja som to ale neriesil.

    #505173
    Cibike
    Účastník (Participant)

    to su bludy co tam splietaju, mal som cca 30 iphonov za svoj zivot (väcsina cisto nova, zafoliovana) a kazdy jeden mal nejaku vadu, ked uz nic ine tak backlight bleeding, zazltnuty roh displeja, medzeru nad displejom a pod. veci co nikto neriesi… ale su tam, to ze to nikto neriesi je druha vec, ale apple isto nema dokonale produkty… toz tak

    #505251
    nocom
    Účastník (Participant)

    “Za celé fungovanie nášho obchodu sa takáto situácia nestala.Továrensky zabalený tovar nie je nikdy nijak mechanicky poškodený.” Jo, to urcite…

    K tomuto tematu si taky neodpustim napsat. Nemel jsem tedy tech iPhonu 30, jak pise kolega vyse, mel jsem jich za zivot celkem 8 – hlavne vlivem vymen ve 14 denni lhute (5x 5s, 2x 6 a 6s koupenou napoprve). Prave 5s byl muj prvni iPhone, tak jsem jeste netusil, jaka je to bida, proto jsem jej 5x vymenil. Uplne vsechny mely ruzne nazloutly displej (a ne, neni to zadne lepidlo co se casem vypari, to je blud, jak to zlute dostanete, takove to zustane), nejcasteji rohy nebo odshora dolu. 2 kusy mely smeti v cocce fotaku, 3 kusy mely ruzne podobane telo vzadu, nejake tecky/mikrovrypy na jabku apod. Dale 6ka – oba kusy tela nesedely poradne v hlinikove vanicce, cvakaly rohy a celkove to v tom pruzilo, znamy problem, oba ruzne nazloutly pravy horni roh, jeden kus mel pod prednim sklem zalisovany nejaky bordel (mimo oblast displeje), na bilem predku dobre viditelne, asi lupy nejakeho Cinana. Jako perlicka u telefonu za 25 tis. Kc, oba kusy byly od nejakeho lepidla na ruznych mistech a mely nejakou spinu kolem dokola v tom prechodu mezi telem a hlinikovou vanickou, ale slo vycistit. A jeden mel pod ochrannou folii pribaleny nejaky usmudlany kus izolepy nebo ceho :-D. Jeden jsem vratil, druhy si nechal a kratce na to prodal (nebyla sila na dalsi vymeny a 6s na dohled).

    6s jsem koupil napoprve, jediny problem je trochu krive usazene vypinaci tlacitko, ale na funkci rostlinare to nema vliv. Uz jsem tohle neresil, displej je celkem rozumne nazloutly (tj. jen trochu :-D) a poucen uz vim, ze bych se jen zamotal do nekonecneho maratonu vymen s XY zvaznejsimi vadami. Kazdopadne jsem musel koupit aspon se skrytou vadou, ze ano – ceka mne vymena baterky v ramci te svolavacky a vypinani pri 30 %.

    A k pochybnym obchodum jak tu nekdo zminuje, vse z nejoficialnejsi mozne distribuce, Apple Online Store – Apple.cz, nikde jinde jsem iPhone nikdy nekupoval. A kupuji vyhradne tam prave proto, ze vim, ze kdyz budu chtit, budou mi to na sve naklady menit do aleluja a nebudou se na nic ptat (oni totiz moc dobre vedi, jake kramy posilaji do obehu). Nemusim se pak tahat s nejakym mistnim pitomcem, ktery na mne bude koukat, ze jsem si to udelal sam, to fakt nemam zapotrebi. A to si ted bohuzel zaziva tady autor vlakna.

    Takze vzdycky kdyz mi nekdo vypravi pohadky o kvalite provedeni ikonickeho iPhonu, tak pukam smichy. Nepouzivat Mac, aby si to spolu tykalo, cely slavny predrazeny iPhone si odpustim. Co jsem kdy mel jine mobily, takovou zkusenost nemam s zadnym jinym vyrobcem, minimalne mi nikdy neprisel SPINAVY, ULEPENY a z vyroby OMLACENY vyrobek (ne jen nekde skrabnuty neviditelnym skrabancem, to beru ze muze uniknout, ale viditelne poskozeny telefon).

    Je zajimave, ze Macy takove zazitky nemam, nekdy neco bylo, ale minimum. Podle mne iPhone trpi na enormni masovost vyroby. Proste to triskaji jak Bata cvicky, chrli toho kvanta denne, tomu pak odpovida i ta ikonicka “kvalita”. Tak to vidim po strance zpracovani, pokud jde o zlute displeje apod., to uz je spise otazkou, jake levne smejdy si berou od dodavatelu aby usetrili kazdy cent.

    Jo a jeste iPad. Mel jsem jen 2 ks iPadu 4 – prvni vymeneny, protoze mel smeti mezi krycim sklem a displejem, asi zas nejake lupy :-D Ale tady nebudu z 2 kusu nic vyvozovat (jeden blby, jeden OK), i kdyz treba nazloutly displej mely trochu vpravo nahore oba. Kazdopadne s tim iPhonem to ale uz nahody nejsou. Kdysi jsem take uvazoval, zda tady nepousteji k nam na vychod nejake zbozi druhe kategorie, jak tu nekdo vyse taky zminuje, ale kdyz clovek popatra na netu, jsou to veci co se projevuji celosvetove. Nicmene vetsina lidi to neresi, jsou radi ze maji trendy jablicko a jsou in, vetsina ani mnohe zavady nevidi, treba nejake nazloutle displeje, tak proc by tech par co si postezuje melo Apple obtezovat? Sorry za dlouhy koment.

    #505277
    Cibike
    Účastník (Participant)

    AMEN, sam by som to lepsie nenapisal. Ten prach vo fotaku som uplne zabudol spomenut, uplne bezna vec – to prinajlepsom kazdy 5. telefon nemal tuto vadu.

    #505871
    michaels
    Účastník (Participant)

    v pondelok prisiel kurier, v servise vymenili celu jednotku.
    zatial 3 dni testujem a vsetko ok, len ma stve, ze krabica ma pôvodny IMEI a nezhoduje sa s telefonom:(

    #505874
    iTuxx
    Moderátor

    to aby sa ti tazsie neskor predaval, aby to vyzeralo ze to je corka :-)

Zobrazuje sa 17 príspevkov - 1 až 17 (z celkového počtu 17 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.