balík z US do UK

Domov Diskusné Fóra Ostatné balík z US do UK

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Autor
    Príspevky
  • #529818
    rip
    Účastník (Participant)

    Ahojte,
    mal by som otázku ohľadne odoslania/prevzatia balíka z USA do UK. Mám kamaráta, ktorý žije v LA, CA a rád by som si cez neho kúpil grafickú kartu a ak si porovnám ceny u nás v anglicku a u nich v US vychádza to takmer o 250 gbp lacnejšie než u nás preto sa mi ponúkol že by mi ju kúpil u nich v US a poslal mi ju ako gift do UK. 

    Neviem či sa to oplatí a nemám vôbec tušenie ako to je s odosielaním/prevzatím balíka z krajiny mimo EU. Nikdy sme ani ja ani môj kalifornský kamoš mimo našej krajiny/EU nič neposielali. Nebudem vám klamať, pokiaľ je to možné rád by som ušetril a vyhol sa clu a iným import fees pretože balík by mal hodnotu okolo 300usd. Je to vôbec reálne? Čo ak by informoval prepravcu, že sa jedná o používanú/nefunkčnú elektroniku určenú na náhradné diely ktorá má hodnotu dajme tomu 100usd?

    Kamoš z US mi spomínal gift balík ale nebol si istý či to nemá nejaké obmedzenia čo sa rozmerov týka. (balík ktorý by som potreboval poslať by mal mať rozmery cca 35x15x8cm a okolo 1.7kg) jediné čoho sa obávam aby mi niekde na colnici balík neotvorili a nezačali googliť akú to môže mať hodnotu a nezbombardovali môj bank account import poplatkami. Máte niekto s niečim podobným skúsenosti? 

    Ďakujem za každé info a radu 

    #529824
    iTuxx
    Moderátor

    akoze nechapem preco sa ohladom tohto problemu snazis informovat na slovenskom fore, ktore sa zaobera niecim uplne inym? Preco si to nenapisal priamo na ukrajinske?

    Zavolaj kurierovi do US alebo UK a opytaj sa ako to chodi.

    #529828
    0xCF
    Účastník (Participant)

    pretoze anglani po slovensky nevedia. chlapec sa tam opyta nieco na fore po anglicky a na druhy den mu budu klopat na dvere

    mam par znamych, ktori si nechavaju US tovar posielat do UK a stade im to niekto vozi. Hovorili nieco o bezcolnom styku US-UK, ale bolo by naozaj najlepsie si zistit priamo v UK, ako to presne je. na toto forum by som sa urcite nespoliehal.

    v UK standardne sa plati DPH za zasielky s hodnotou nad 18gbp a dph+clo pri nieco vyse 100gbp. Co plati pre US zasielky, neviem

Zobrazujú sa 3 príspevky - 1 až 3 (z celkového počtu 3)
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.