Automator – premenovanie zlozky

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Automator – premenovanie zlozky

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Autor
    Príspevky
  • #458836
    Matadot
    Účastník (Participant)

    zdravim, mam spraveny skript cez automator ktory mi podla nazvu serialu dava ten dany serial do zlozky, no a potreboval by som k tomu spravit este taku vec, ze mi tu danu epizodu(zlozku) premenuje na S01EX. No problem mi stale robi bodka, lebo automator si mysli ze ze za boudkou je uz pripona suboru, no nieje. popripade daky shell skript na to
    dikes

    #458879
    joer
    Účastník (Participant)
    #505891
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Chlapci, nezakladám novú tému…

    Nikdy som nepotreboval, čiže ani neviem pracovať s automatorom. Momentálne však upravujem multimédiá (eraserv ďakujem ešte raz za pomoc!) a k tomu patrí aj Tagovanie súborov. Používam na to jednoduchý nástroj – Subler. Som s ním spokojný, je malý, úplne jednoduchý, rýchly, ALE, potrebujem každý jeden súbor “vykliklať” manuálne. Batch tagovanie síce funguje, ale pochopiteľne musí mať súbor názov presne podľa parametrov, aby aplikácia vedela o čo sa jedná. To pochopiteľne nemám a ani nebudem mať nikdy.

    Operácie sú jednoduché : klik sem, klik tam, klik hentam, zapísať názov filmu/seriálu (pri druhom vyhľadávaní toho istého názvu už len začiatočné písmeno), klik onam, klin onenhentam, hotovo

    Pustil som sa do toho, zmákol som toho viac než dosť a je toho ešte 10x viac :D To je aj dôvod, prečo nechcem zmeniť aplikáciu na inu. Vyskúšal som automator, ako hovorím, bez tušenia ako funguje. Stlačil som “record”, čiže automatické nahratie toho, čo som hore opísal. Na moje počudovanie začal stroj pracovať sám :) Avšak, pri úkone zapísať názov filmu/seriálu sa 9x z 10ich stane nejaká chyba, nakoľko sa do vyhľadávacieho políčka “nezapíše nič” a proces ide ďalej-pokračuje do momentu, pokiaľ sa neobjaví hláška automatoru, že sa proces skončil chybne. Ak sedím pri stroji a ťaknem ja “manuálne” na prvé písmeno vyhľadávaného slova, tak sa proces ukončí úspešne, nakoľko prebieha presne to, čo bolo “nahraté”. Na Air-ku bolo percento týchto chýb (t.j. že sa nenapísalo nič) oveľa menšie, no tiež to nefungovalo spoľahlivo. Absolútne netuším, ako je toto možné, no ani jedno nebolo dobŕe riešenie. Vedeli by ste mi pomocť, dať to nejak dokopy ?

    Ďakujem !

    #505903
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #505907
    Ronald
    Účastník (Participant)

    Ďakujem Ti. Pošlem Ti mailom za nejakych 20min ;)

    #505918
    Limo
    Účastník (Participant)

    Mozno je toto skor na tomu temu, ale dajte sem nejake praktice priklady ako pouzivate automator ;) nech sa mam cim inspirovat ..

Zobrazuje sa 6 príspevkov - 1 až 6 (z celkového počtu 6 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.