Airport Extreme + Asus N300

Domov Diskusné Fóra Pomoc: software Airport Extreme + Asus N300

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Autor
    Príspevky
  • #506680
    PilotParker
    Účastník (Participant)

    Ahojte,

    prosim vas o radu. Ako router pouzivam Asus N300, pricom som potreboval zlepsit signal a rovnako som chcel trosku stabilnejsie pripojenie, tak som dokupil Airport Extreme, ktory sa mi vsak nechce prepojit s routerom. Neviete mi poradit, co s tym?

    Cez Airport utilitu mi nejde nastavit Extreme na rozsirenie stavajucej siete, tak som dal vytvorit novu, ale ani potom to nezacalo pracovat. Pisalo to tri chyby – pripojenie na net, nema DNS spojenie a este jednu. Tak som v nastaveniach zmenil IP4, tiez aj DNS a rozne ine nastavenia. Problem som popisoval aj v Apple predajniach, ale tam netusili, co s tym. Volal som aj na podporu do Telekomu, od ktoreho mam zriadene pripojenie (ADSL) a povedali, ze by to malo fungovat, lenze nefunguje… Myslel som, ze ide o nejake nastavenie routera, mozno WDS, no s tym nemam skusenosti, tak pripadna rada od skusenejsich by sa hodila.

    Ak sa najde niekto, kto by mal nejaky tip, buden rad za pomoc – pripadne doplnim nejake udaje.

    SSID som zadal spravne, plus to bolo prepojene s routerom aj cez ethernetovy kabel. Tiez som dodrzal popisany postup – vypojil som router zo siete na niekoľko minut, aby sa restartoval, no nic sa nestalo a Extreme sa stale nepripojil.

    Vsetky pc/tablety/mobily su od Apple, tak som skusal aj nastavenia cez rozne zariadenia, ale stale bez vysledku.

    Vdaka za akukolvek odpoved.

    Pekny den prajem

    #506682
    picko99
    Účastník (Participant)

    Ahoj nepostrehol som že by si menil ip adresu aspoň jedného z tvojich zariadení, čiže je podstatne aby tvoje zariadenie nemali rovnaku ip adresu, u mna tu funguje vždy tak to a nenastavujem okrem ip nič iné tak to skús.

    #506683
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #506686
    picko99
    Účastník (Participant)

    No ja to tak ako som písal mám stále aj na SVK keď som mal na balkóne slabý signál som dokúpil druhý router zmenil iba ip a napojil ho za ten prvý nastavil som wifi hesla a išlo to, tu v Nemecku keďže môj router nepodporuje DSL a poskytovateľ pri bezplatnom ukončení siete v byte dá len zariadenie ktoré umožňuje pripojenie len cez lan a nie wifi tak tam dávam svoj router, na zariadení dodanom od poskytovateľa zmením ip a fungujem.

    #506687
    PilotParker
    Účastník (Participant)

    Velka vdaka za odpovede. Idem skusit zmenit tie ip adresy.

     

    Este jedna vec – kamarat ma Airport Express, ktorym rozsiril dosah Huawei routera (neviem model) a islo mu to bez problemov. Teda – nie je mozne urobit to v mojom pripade tak (ak by to neslo napr. cez zmenu ip adr.), ze by som dokupil este Express a cez ten by som napojil Extreme? Express ako hlavny router na adsl pripojenie pouzit nemozem (respektive ho vobec nemozem pouzit ako hlavny router), tak co s tym, kedze podla odpovede s3030150 spolu dve zariadenia od roznych firiem nekomunikuju.

    #506688
    picko99
    Účastník (Participant)

    Mne po zmene ip adresi komunikovali vždy aké kolvek zariadenia nemal som problém miešať značky zariadení

    #506690
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #506691
    eraserv6
    Účastník (Participant)

    Ja som sa pokusal z Airport Extreme urobit extender z Huawei routra od Orange a tiez bez vysledku. Musia byt dva rovnake routre.
    Mohol by si teoreticky Asus prepojit LAN kablom do Airport Express, na nom vytvorit Wifi a Extreme pouzit ako extender

    #506693
    iTuxx
    Moderátor

    prepoj to len tak LAN kablom a vypni na Airporte DHCP. Mam net od telekomu, DSL modem TP-link, z neho ethernet do Extreme ktory ma vypnute DHCP a funguje to. Dokonca mam este treti router TP-link pripojeny tiez ethernetom z Extreme a tiez vypnutym DHCP. Na vsetkych rovnake SSID len s inym kanalom a wifinu mam po celom dome.

    Schema:

    linka — DSL modem TP-link (zapnute DHCP, wifi mozes ale nemusis zapnut, ja nemam zapnutu lebo mam obidva pri sebe) —(ethernet)— Airport Extreme (DHCP vypnute, wifi zapnute, Bridge Mode) — (ethernet) — Tp-link na rozsirenie dosahu (DHCP vypnute, wifi zapnute s rovnakym SSID ale inym kanalom)

    #506697
    iRaynor SK
    Účastník (Participant)

    Nám v Orange k 250 Mbps internetu dali router čo utiahne cez wifinu až 47 Mbps :-D ale LAN port bol normálka gigabitový, tak som ten router (mimochodom Huawei) prepojil Ethernet káblom s AirPort Extreme a ten AirPort som použil pre wifi sieť. Funguje to v pohode.

    #506698
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

    #506699
    ????
    Účastník (Participant)

    :-)

Zobrazuje sa 12 príspevkov - 1 až 12 (z celkového počtu 12 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.