Ukradnuty iPhone 4

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 59 )
  • Autor
    Príspevky
  • #79910
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Dobry den.
    Bol mi odcudzeny iPhone 4 16 GB kupovany v Decembri 2010 v T-mobile.Ked som skusal na moje tel. cislo volat, pochopitelne je uz odpojene. Takze stastie na dobreho cloveka,ktory by ho vratil nemam. Bol som to nahlasit na policii spolu s krabickou od telefonu a zarucakom. Ani som sa necudoval,ze po spisani zapisnice mi velke sance na najdenie nedali. Vsakze nasa policia sa touto vlastnostou pysi narozdiel od velkej ochoty niekoho spokutovat alebo poukazat na jeho chyby. Ale mojim cielom je ako by som ho vedel vypatrat na vlastnu past? Ak je to mozne. Telefon mal v sebe iOS 4.3.3 takze aplikaciu Find My Iphone uz obsahoval.A ta bola aktivovana. Skusal som ho lokazilovat,no uz to nieje mozne. MobileMe to nedokaze. Zrejme uz novy uzivatel zmazal ipsw a nahradil novym. Je nejaka ina moznost???

    Dakujem vopred za vsetky napomocne odpovede :)

    #278749
    Michachal
    Účastník (Participant)

    jedine spoliehať sa na políciu – mňe v októbri 2010 o jednej ráno v Petržalke ukradli celú tašku aj s iPhone 3G … nahlásil som krádež – cena dohromady ďaleko presahovala “prestupok” a tak sa jednalo o trestný čin.

    Veľkú šancu mi nedávali, aj keď na polícii mám nejakých kamarátov, bolo mi oznámené, že jedine ak budú robiť raziu v bazári, prípadne bude mobil použitý na trestnú činnosť..

    20. decembra 2010 mi iPhone našli, neviem ako je to možné, bol používaný nejakou mladou babou, ktorej údaje a kontá na FB, gMail, etc mi v iPhone zostali (dokonca aj fotky vo Photos) … a musel som ich ručne vymazať – restore

    polícii síce trvalo asi 3 (!!!) mesiace, kým mi mobil nakoniec z PZ Petržalka 1 vydali, no dnes ho mám doma; ako ho našli, som sa na 100% nedozvedel, že vraj ho našli po reklamácii, kde “opravár” kontroloval IMEI mobilov … ale neviem na isto

    dúfaj, možno sa stane zázrak ;)

    #278809
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Veru, jedine dufat mi ostava :) Ale verim,ze ano nadej umiera posledna. Mne na policii vraveli,ze ho najdu ak budu splnene 2 podmienky. Musi byt zapnuty a musi sa nachadzat na uzemi SR. Tak to si mal teda dobre stastie. Ale aj tak 3 mesiace je dlha doba. No hadam to vyjde aj u mna…

    #278814
    andreos
    Účastník (Participant)

    Dufaj,
    pripad mojho kamosa z pred 2 tyzdnov. telefon mu tiez zmizol ale na jeho velke prekvapenie cca pred tyzdnom sa mu ho podarilo lokalizovat cez find my phone. Dostal ho spat po priatelskom rozhovore s clovekom ktory ho akoze nasiel :). Takdopadne telefon bol restornuty na iny FW ale Find my phone funguje inak. Staci aby bol zaponuty a musi mat na simke aktivovany datovy pausal tj telefon sa vie pripojit na net or byt na wifi vtedy sa da najst ce find my phone. Ak niekto nema datove prenosty resp ich zakaze a vypne wifi tak ho nemas sancu cez tu aplikaciu najst. Takze drzim palce

    #278819
    Macker2
    Účastník (Participant)

    mne ukradli 3Gčko cca tri roky dozadu nikdy som ho uz nenasiel ani policia

    #278821
    max7323
    Účastník (Participant)

    a ukaz mi blbca co ma iphone a nevyuziva aspon wifi …takze sance su vysoke …

    #278823
    Drevoplech
    Účastník (Participant)

    Presne na toto som sa pytal kamarata, ktory je policajt, lebo priatelke ukradli asi pred rokom iPhone 3G… Aby sa tym policia zaoberala, tak to musi byt trestny cin (nie iba priestupok). V tom pripade by sa mal podat podnet na prokuraturu. Vtedy oslovia mobilnych operatorov aby po telefone zacali patrat. Operator to vraj skusi asi tri krat v intervaloch cca kazde tri mesiace. Cize operator checkne kazde tri mesiace IMEI, ci sa nahodou neprihlasuje na nejaku ich BTS. Ak ano, tak uvedomia policiu, ak nie, tak sa pripad zaradi medzi nevyriesene…

    V pripade, ak ide iba o priestupok, tak to policia neriesi, ale smutny majitel telefonu moze za poplatok (tusim 5 Euro) poziadat operatora o vyhladanie telefonu. Operator ponuka tuto moznost, ale nikto o tom nevie. Pravdepodobne preto, lebo ked si kupis novy telefon, tak zarobia viacej ako 5 Euro.
    Operator ti ale povie, ze oni nedokazu vyhladat v sieti cele 15 miestne cislo IMEI. System im dovoli hladat iba prvych 14 miest IMEI kodu. Tym padom ti lokalizuju 10 uzivatelov, ktori pouzivaju telefon so zhodnymi 14timi cislami IMEI kodu s tvojim telefonom. Tato informacia moze byt posunuta na policiu, aby preverili vsetkych 10 uzivatelov. To ale policia zrejme odmietne urobit, kym nevies ktory z nich to je konkretne. Cize v konecnom dosledku si vyhodil do vzduchu dalsich 5 Euro a nasral si sa este viac…. Za pokus to ale mozno stoji.

    Ak su v mojom prispevku nejake nepresnosti, tak sa ospravedlnujem. Pytal som sa na to cca pred rokom a mozno si nepamatam vsetko uplne presne a mozno sa uz aj kadeco zmenilo.

    #278839
    joki
    Účastník (Participant)

    prepac, ale posledne cislo (15.) imei je kontrolny sucet

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Luhn%C5%AFv_algoritmus

    #278858
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Dakujem za prispevky.
    Takze ono to funguje tak, ze aj keby “novy” majitel preplachol ipsw nanovo, Find my iphone mi ho najde? To silne pochybujem,lebo tym padom sa vymaze aj ID z pamate telefonu. Presne to mi na policii povedali,ze odoslu ziadost na prihlasenie sa do siete vsetkym trom operatorom. A jednu vec na ktoru som bol pocas vypocuvania pysny bola, ked sa ma policajt hned ako som prisiel opytal. O aky telefon sa jedna? Povedal som iPhone 4. Policajt: A kurva, to je pan telefon :)))
    A co sa tyka app Find My iPhone ten skusam kazdy den. No zatial bez odozvy :( A ten typek mal dobre stastie,ze sa dovolal na telefon a ten druhy mu ho bol ochotny este aj dat. Nestava sa kazdy den :)
    Pokial viem tak IMEI na iPhone 4 sa prepalit nijak neda. Jedine HW vymena prepajkovanim vsak?

    #278863
    poper
    Účastník (Participant)

    iphone sa stale pripaja do databaz apple, takze nejako sa to mozno da

    #278868
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Vidis? To je skvely postreh. Takze ak nasa policia zlyha. Este mam moznost to prebehnut cez Apple :)

    #278873
    andreos
    Účastník (Participant)

    Dreamer:
    ano funguje to aj po kopmpletnom vymazani IP cez reset na factory setting + aj nahranie ineho FW.
    Ten kamarat co som o nom pisal tam mal JB na 4.3.2. a ten “nalezca” mu tam dal 4.3.5ku :) a aj tak to fungovalo kedze bol za nim na pohovor a stale zatlkal tak mu to predviedol nazorne ze mu ho zamkol a posla mu aj message na screen :)

    #279262
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    andreos:

    Akoze neviem az take hlboke skusenosti s vyhladavanim iPhonov nemam ako tvoj kamos. Ale pride mi to nelogicke. Ked sa cely FW vymaze. Vymaze sa aj moje ulozene ID a heslo, ktore bolo zadane v MobileMe v menu iPhonu. Tak sa mi to nezda. Ale ked vravis. Zrejme to bude pravda :)

    #279263
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Ďakujem všetkým za príspevky. Ak sa fón nájde napíšem tu podrobnosti vypátrania.

    Ak nie. Niekedy v januári by tu mala prísť 4S alebo 5-ka. Tak sa zamierim na ten.

    Naozaj ešte raz ďakujem. :)

    #279265
    iggi
    Účastník (Participant)

    to find my iPhone staci v telephone vypnut a uz nieje funkcne, nie?

    #279267
    Speedy
    Účastník (Participant)

    Tento tyzdne frajerkinmu bratovi ukradli iphone tak som sam seba dnes dokopal si spojazdnit find my iphone…
    Skusal som si ho najst aj poslat spravu a vsetko ok…
    Ale ako to je s tym co sa tu pytaju aj iny?-ostane funkcne aj po vypnuti? alebo treba odhlasit? alebo treba teda hodit nanovo FW??? nemate niekto viac info o tomto alebo nejaky clanok?

    #279268
    modemw
    Účastník (Participant)

    find my phone sa da osetrit tak, ze v nastaveniach/vseobecne/obmedzenia si mozete v casti Poloha a Ucty zablokovat vykonanie akychkolvek zmien, takze zlodej ani nebude moct vypnut jednak find my phone a tiez aj lokalizacne sluzby, jedine, ze by vypol uplne net. A ked si ho na dialku nechas zablokovat heslom, hoci aj v dobe, kedy uz je iPhone offline a nie je schopny prijat prikaz na uzamknutie, tento prikaz zostava visiet a po pripojeni na itunes za ucelom restoru by sa mal prave vtedy locknut (po pripojeni vzdy mozno vidiet najprv napriklad Verifying Dreamer’s iPhone).
    Inak, dnes som nasiel appku v cydii iLostMyi, je platena, ale iba $3, jej ucelom je poslat napr. seriove cislo SIM karty a polohu bud pri poslani vopred definovaneho prikazu, alebo pri vlozeni neautorizovanej SIM karty (v rozhrani aplikacie je mozne urcit, ktore SIMky su autorizovane)

    Touto cestou vas aj chcem vyzvat k otestovaniu a podeleniu sa s poznatkami, kedze mne sa nepodarilo zpojazdnit jednu featurku, a to, ze aplikacia si vie sama zapnut lokalizacne sluzby aj ked ich zlodej v menu. vypne.

    #279271
    miroslavmilan
    Účastník (Participant)

    Kua, musim sa aj ja k tomuto cim skor dokopat, kym nebude neskoro :)

    #279385
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    No horsie ale je,ze ja som telefon mal zamknuty na 4-miestny kod neustale. Takze telefon neviem co s nim je. Dostat sa do neho zlodej nemohol. Jedine ho preplachnut cez iTunes. Alebo bude v zahranici? :(

    modemw:
    Zaujimava aplikacia. V dalsom iPhone si ju urcite kupim :)

    #279454
    Dreamer
    Účastník (Participant)

    Ale aj tak nechapem tych “sikovnych” zlodejikov. Naco to kradnu. Ked to aj tak kazdy uzivatel, ktory ma krabicu a zarucak ide nahlasit na policiu. A skor ci neskor sa mu telefon vrati. Samozrejme cest vynimkam(rozbity, utopeny, predany do zahranicia). Inak je sanca velka. Mohlo by to byt aj v spravach. Ti hlupaci by zacali kukat po inych hračkách. :)

Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 59 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.