Viem ze tu viacerí pouzivaju betu tohoto programu a na superapple som cital ze by sa mala dat rozbehat aj slovenska kontrola (ceska je tam nativne :( ) Nevie niekto ako na to?
wlamik – neviem, či Office presne využíva pre gramatickú korektúru i systémové možnosti, ale je to možné, že hej. Ja mám v systéme slovenský slovník… pomocou môjho návodu na jablicka.com – http://jablicka.com/software-1/sk-cz-slovnik-na-mac-os-x-snow-leopard-a-apple- si ho môžeš pridať tiež a možno budeš mať potom na výber slovenčinu…
@igino: V iWork, TextEdit to ide aj mne. Ale v Office 2011 nie, preto by som chcel vidiet… Ak ta mozem poprosit, sprav ten screenshot, neda ti to tak vela ;)
tomasno1: ja mam zatial len MS Office 2008 for MAC a tam to bohuzial nejde. Skusam najst na webe nieco ine nez oficialne predavany balik kontroly SK pravopisu. Ak nieco najdem, postnem. MS Off 2011 si zatial nemozem dovolit instalovat kym nie je plna verzia.
A ste si všetci istí, že máte práve tú najnovšiu betu? Ja som nemusel ani nič nastavovať a všetko šlo. Okrem iného mám ešte slovenskú lokalizáciu systému. Screen urobiť už nemôžem, keďže som ten Office zapol 2x a potom vyhodil. Je to z môjho pohľadu prílišne nemotorný software… používam Apple iWork.
Možno pomôžu detaily: mám lokalizovaný operačný systém, slovenčinu prvú v sekcii nastavení Jazyk a Text a k tomu ešte slovenský slovník podľa môjho návodu spomínaného vyššie.
PS: moc to riešite… je to len Microsoft a len Office a ešte k tomu verzia vychádzajúca niekedy po novom roku :D
No mam pocit ako by to robila ta lokalizaia (aj ked nehcapem preco) lebo inak mam vsetko tak isto ako ty.
A nerieim to nijak moc, s text editorom mam problemy od zaciatku ako mam maca, to mi fakt na macu vadi najviac, stale mam problem pri pisani seminarok a teraz budem pisat bakalarku, tak to uz bude este dolezitejsie. preto uz konecnce chcem nieco kompatibilne a s poriadnou kontrolou gramatiky (osobne nechapem preco tam nemoze byt defaultne tak ako na win verzii- ked uz teda slovniku maju raz spravene)
@wlamik – jednoduché riešenie – použi Parallels Desktop, naištaluj nenáročný Windows XP, k tomu MS Office 2003 a môžeš veselo písať prácu :) V móde, kedy sa windows aplikácie správajú ako natívne a k ukladaniu dokumentov sa využíva prostredie Mac OS X, teda že ak ukladáš do dokumentov, na plochu… etc.. sa ukladá do natívneho systému.
A hlavne, pri základnej konfigurácií 2GB RAM a 5400RPM disk by si nemal mať najmenší problém :) Dokonca to pri takýchto riešniach frčí rýchlejšie, než natívny Office 011…
Ak máš nejaké problémy s aplikáciami v Mac OS X pred písaním práce, tak radšej na čisto naformátuj disk a potom začni písať :)
nemám problémy, ide o kompatibilitu. A čo sa týka paralles, tak to mám kúpení ale takéto riešenie dosť nerád používam, poznam to riešenie. AL keď mam raz mac tak hcem mať už konečne plnohodnotny text. editor. To je asi ako keď nemožeš pisať pravou rukou lebo ťa boli, tak piš lavou!
Autor
Zobrazuje sa 20 príspevkov - 1 až 20 (z celkového počtu 137 )