IPhone 5 v zime prestal pracovať

Domov Diskusné Fóra Pomoc: iPad, iPhone, iPod, iTunes IPhone 5 v zime prestal pracovať

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Autor
    failer
    Účastník

Potrebujem radu . Dneska som bol lyžovať v Lomnici a ráno bolo -10 stupnov … Ked som na obed chcel zavolať kamaratovy iphone nešiel bol zamrznuty . Nedal sa ani vypnuť ani reštartovať . Po chvíli sa vypol a teraz sa nedá zapnúť .

Mám ho dať na radiátor ?

poper
    Účastník

iba ho daj do teplej miestnosti, nie priamo na zdroj tepla
    skus na 10 sekund podrzat obe tl. (home + power) a potom zapnut

failer
    Účastník

Iba mi zobrazilo jablčko a hned sa vypol

ruidos
    Účastník

hlavne nie na radiator lebo ti oxiduje doska a to je potom mazec
    vyckaj. nechaj min. hodinu len tak v miestnosti minimalne

inspektorko
    Účastník

Toto som nasiel v technickych prarametroch pre iPhone5

Operating ambient temperature: 32° to 95° F (0° to 35° C)
    Nonoperating temperature: −4° to 113° F (−20° to 45° C)
    Relative humidity: 5% to 95% noncondensing
    Maximum operating altitude: 10,000 feet (3000 m)

Priznam sa, ze neviem ako je toto myslene: Nonoperating temperature: −4° to 113° F (−20° to 45° C)
    Viete niekto?

poper
    Účastník

to je skladovacia teplota

inspektorko
    Účastník

Aha, dik.Takze z toho vyplyva, ze ak ho prevadzkoval pro -10 stupnoch tak nemoze fungovat.S tym rychlym oteplenim na radiatore by som to urcite tiez nerobil, ked tak pri normalnej izbovej teplote, okrem toho uz moze byt aj po iPhone.Naco ho preboha nosis na lyzovacku? To si radsej zober nejaku staru nokiu s redukciou tvojej NANO SiM na normal SIM.

Marc_Ecko
    Účastník

neda mi to nenapisat.
    cele vlakno zbytocne, kazdy snad vie ze elektronika ma pri nizkych teplotach problem,ved to je normalne, cakas ze bude telefon normalne fungovat ked je taka kosa?
    druha vec pre inspektorka:
    naco by mu potom prosim ta bol telefon ak by ho mal zakazdym takto podla tvojho menit?
    ja osobne ked si kupim telefon tak ho chcem pouzivat a nie ho nechavat doma lebo co ak sa pokazi? to si mozem kupit rovno pevnu linku a nie mobil predsa.

inspektorko
    Účastník

Marc_Ecko: sorry ale ja to takto robim a preto som nikdy nemal s iPhone problem v zime.Predsa nejaku tu hodinku a este k tomu na kopci hadam bez iPhone vydrzi, okrem toho na privolanie zachrany na kopci v pripade nudze staci Nokia 3310.Druha moznost je obalit iPhone do nejakeho specialneho puzdra a je to .
    Osobne ale na svahu mam telefonovanie v pazi a uzivam si nieco ine.

failer
    Účastník

Teraz som ho skúsil zapnúť no stále nič … V itnues ho nedokáže nájsť a asi ho budem musieť reklamovať :( Myslíte že ho vyreklamujú alebo povedia že som ho nesprávne používal ?

Prekladať si simku je chore …

enko
    Účastník

ak to pojdes reklamovat, hlavne sa nepriznavaj ze si bol lyzovat.
    proste povedz ze sa ti vypol a nezapol uz. nemam iluzie o slovenskych predajcoch a viem ze budu hladat kazducku hlupost aby sa vyhovorili a zamietli reklamaciu. nech si daju oni namahu a hladaju chybu, pri iphonoch je velka sanca ze to rovno vymenia kus za kus a napisu nejaku sprostost do reklamacneho listu typu ako telekom „vymena swap modulu“ :D

podstatne je, ze rob sa ze o nicom nevies :) neulahci im to

Marc_Ecko
    Účastník

enko to je rada za milion.
    kiez by bolo posudzovanie reklamacii na predajcoch, riesi to servisny technik.

no a ak sa telefon zoxidoval,co je pravdepodobne tak sa mozes hadat kolko chces.zrusia ti zaruku a oprava ide na vlastne naklady.

sairik
    Účastník

vcera bordovacka v jasnej, rano -15 , tocil som, fotil som, volal som a pohode :)

dunaj6
    Účastník

odkial si? keby ti zamietli zaruku alebo by si s tym nevedel rady daj mi vediet na dunaj66666@gmail.com som z BA

enko
    Účastník

marc ecko – a co ze to riesi servis technik ? ak predajcovi povies ze „ta viete bol som sa lyzovat a bla bla bla“ tak ver tomu ze to napise do popisu chyby a servisny technik sa na to moze vyprdnut. ale ked nebuda ziadna negativna info, tak je aspon aka – taka sanca ze sa to podari.

ale ty kludne chod do obchodu a kludne povedz, „ta viete, spadol mi nechtiac do vody/snehu atd – nevymenite kus za kus ?“ .. takto to ma podla teba vyzerat, ze ? pixu ves o tom ako funguju reklamacie.

iTuxx
    Moderátor

ja si myslim ze elektronika so zimou nema problem, to baterie maju. Mam blbu Nokiu E5 so zadnym kovovym krytom a ked je vonku zima (pod nulu) tak z plneho nabitia klesne na minimum a zahlasi ze bateria je takmer vybita. Preto telefon nosim vo vreckach vnutri bundy, alebo co najblizsie k telu.

tomykar
    Účastník

elektronika v aute vydrzi aj -40 … proste to je v iPhone tak nadimenzovane .. zial. Nie kazdy telefon ma problem fungovat pri -10,-20.

mynick
    Účastník

„Naše inteligentné telefóny sa pri teplote -20C automaticky vypínajú. Pritom taká klasika, Nokia 3310, je pri tejto teplote optimálne chladená“ :D

..zial, takto nejak vyzera realita

Zobrazuje sa 18 príspevkov - 1 až 18 (z celkového počtu 18 )
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.