Ming-Chi Kuo: Apple Watch Series 4 ponúknu EKG, iPad Pro USB-C a nový MacBook zas Touch ID bez Touch Baru

Tohtoročný iPhone event je takmer za rohom a ani to neodradilo analytika Ming-Chi Kua, aby zverejnil svoj nový zoznam očakávaní od toho, čo môžeme čakať na trhu v najbližších mesiacoch.

Analytik sa vo svojej správe na úvod stotožnil so správou Bloombergu, že iPhone Xr vyjde na prelome septembra/září a októbra/října v obmedzenom množstve. To majú mať na svedomí problémy s výrobou displeja, konkrétne s podsvietením. Analytik ďalej vraví, že Apple predstaví iPad Pro s USB-C konektorom miesto Lightningu. Jednalo by sa o inováciu, ktorá by skutočne posunula iPad vpred po stránke profesionálneho využitia, keďže by sa rázom stal kompatibilný s množstvom periférií pôvodne vhodných pre nový MacBook Pro a pre iné súčasné zariadenia od Applu. Nutno dodať, že konektor sa dá využiť už na 12″ MacBooku na prenos dát, energie i obrazu. Súčasťou balenia tabletu by mala byť aj nová 18W USB-C nabíjačka, ktorú sme mohli vidieť už skôr na fotkách.

Ming-Chi Kuo ďalej vraví, že nový lacný MacBook môže nahradiť dnešný 12″ model. Podľa doterajších špekulácií by mal ponúknuť 13″ Retina displej a mal by byť výrazne lacnejší. Cena by v tomto prípade nemala presiahnuť 1 000 dolárov. Analytik dokonca vraví, že tento MacBook môže v rámci bezpečnosti ponúknuť Touch ID bez Touch Baru. Finálna novinka sa týka inteligentných hodiniek. Že ponúknu väčší displej v zachovanom tele, to už vieme vďaka uniknutým materiálom. Kuo ale vraví, že Apple Watch Series 4 budú podporovať EKG. Okrem toho by už všetky modely mali ponúkať keramické sklo v spodnej časti. Aktuálne hliníkové modely bez LTE totiž ponúkajú len kompozitné sklo.

Za zmienku stojí aj to, že Apple by mal konečne začať predávať nabíjačku AirPower a do predaja by sa mali dostať AirPods 2 s upravenou nabíjacou kapsulou. Tá by mala byť po novom bezdrôtová, presne ako to Apple avizoval v oficiálnych materiáloch ešte pred rokom. Zo správy ale nie je jasné, či sa dočkáme dodatočných vylepšení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť