6.1-palcový iPhone Xr má byť spočiatku dostupný len v obmedzenom množstve

Už túto stredu nás čaká predstavenie troch nástupcov iPhonu X, ktoré budú niesť pravdepodobne kuriózne mená. Na ich dostupnosť si však ale údajne nejaký čas počkáme.

Tvrdí to server Bloomberg, ktorý tvrdí, že 6.1-palcový iPhone Xr bude spočiatku dostupný len v obmedzenom množstve. Jedná sa pritom o najlacnejší model spomedzi troch nových. Na rozdiel od modelov Xs a Xs Max má tento ponúknuť LCD displej a hliníkový rám namiesto oceľového. Dôvodom pre obmedzenú dostupnosť modelu s LCD displejom majú byť problémy s výrobou tvarovaných LCD displejov. Najtvrdším orieškom pre výrobcov sa zdá byť vrstva podsvietenia, ktorá je pri LCD displejoch separátna. Samotné zariadenie by tiež malo ponúkať Face ID ako technológiu zabezpečenia a ponúknuť by tiež malo nové systémové gestá známe z minuloročného iPhonu X.

Očakáva sa, že zariadenie ponúkne najnovší čip Apple A12, ale oproti modelom Xs ponúkne menej RAM a fotoaparát len s jedným objektívom po vzore iPhonu 8. Zadná časť zariadení má byť u týchto dvoch zariadení veľmi podobná. Špekuluje sa tiež o možnosti vynechania 3D Touch a túto technológiu by vraj mali vypustiť aj budúcoročné prémiové modely, ktoré nahradia tohtoročný iPhone Xs a iPhone Xs Max. Po stránke dostupnosti sa špekuluje o cenovej relácii 699 až 849 dolárov a o dostupnosti vo viacerých farbách vrátane modrej a červenej.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.