Ming-Chi Kuo: Apple Watch Series 4 ponúknu EKG, iPad Pro USB-C a nový MacBook zas Touch ID bez Touch Baru

Tohtoročný iPhone event je takmer za rohom a ani to neodradilo analytika Ming-Chi Kua, aby zverejnil svoj nový zoznam očakávaní od toho, čo môžeme čakať na trhu v najbližších mesiacoch.

Analytik sa vo svojej správe na úvod stotožnil so správou Bloombergu, že iPhone Xr vyjde na prelome septembra/září a októbra/října v obmedzenom množstve. To majú mať na svedomí problémy s výrobou displeja, konkrétne s podsvietením. Analytik ďalej vraví, že Apple predstaví iPad Pro s USB-C konektorom miesto Lightningu. Jednalo by sa o inováciu, ktorá by skutočne posunula iPad vpred po stránke profesionálneho využitia, keďže by sa rázom stal kompatibilný s množstvom periférií pôvodne vhodných pre nový MacBook Pro a pre iné súčasné zariadenia od Applu. Nutno dodať, že konektor sa dá využiť už na 12″ MacBooku na prenos dát, energie i obrazu. Súčasťou balenia tabletu by mala byť aj nová 18W USB-C nabíjačka, ktorú sme mohli vidieť už skôr na fotkách.

Ming-Chi Kuo ďalej vraví, že nový lacný MacBook môže nahradiť dnešný 12″ model. Podľa doterajších špekulácií by mal ponúknuť 13″ Retina displej a mal by byť výrazne lacnejší. Cena by v tomto prípade nemala presiahnuť 1 000 dolárov. Analytik dokonca vraví, že tento MacBook môže v rámci bezpečnosti ponúknuť Touch ID bez Touch Baru. Finálna novinka sa týka inteligentných hodiniek. Že ponúknu väčší displej v zachovanom tele, to už vieme vďaka uniknutým materiálom. Kuo ale vraví, že Apple Watch Series 4 budú podporovať EKG. Okrem toho by už všetky modely mali ponúkať keramické sklo v spodnej časti. Aktuálne hliníkové modely bez LTE totiž ponúkajú len kompozitné sklo.

Za zmienku stojí aj to, že Apple by mal konečne začať predávať nabíjačku AirPower a do predaja by sa mali dostať AirPods 2 s upravenou nabíjacou kapsulou. Tá by mala byť po novom bezdrôtová, presne ako to Apple avizoval v oficiálnych materiáloch ešte pred rokom. Zo správy ale nie je jasné, či sa dočkáme dodatočných vylepšení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.
Gemini
pokračovanie článku

Kto prinesie vyspelú AI na iOS 18? Apple to nebude

Koncom minulého roka sa objavila správa, podľa ktorej Apple plánuje priniesť rozšírenú AI funkcionalitu na iPhone a ďalšie zariadenia. Výraznou premenou by si mala prejsť Siri, digitálna asistentka, ktorá už skôr zaostávala za konkurentmi, vo svete GPT je však ešte archaickejšia.