iPhone 16 ponúkne nové mikrofóny a Neural Engine kvôli vylepšenej Siri

Apple iPhone 15 Pro
Nová Siri, nový hardvér. Apple zrejme už na tohtoročnej WWDC predstaví operačný systém iOS 18 s vylepšenou Siri na báze GPT. A aby mali užívatelia istotu, že hlasový asistent bude rozumieť naozaj všetkému, na jeseň k tomu doplní vylepšené mikrofóny na iPhone 16.

Tvrdí to známy analytik Jeff Pu z firmy Haitong International Securities. Vraví, že aspoň časť funkcií novej generatívnej Siri bude dostupná len pre užívateľov iPhone 16 a novších zariadení. Súvisieť to má s novou sadou mikrofónov s vyšším pomerom signálu k šumu. Okrem toho, že Siri bude lepšie rozumieť tomu, čo hovoríte, sa kvalitnejšie mikrofóny odrazia aj napríklad na kvalite zvuku v nahraných videách. Podobný výrok zverejnil analytik Ming-Chi Kuo. Dodáva tiež, že nové mikrofóny ponúknu vyššiu odolnosť voči vode.

Taiwanský portál Economic Daily News na margo generatívnej AI uverejnil informáciu o novom, výkonnejšom Neural Engine. Má ponúknuť “podstatne viac jadier” oproti verzii v iPhone 15, hoci nezašiel do detailov. Všetky štyri modely ponúkajú rovnaký 16-jadrový čip. Apple má však vo svojej ponuke dve zariadenia s 32-jadrovým čipom – Mac Studio a Mac Pro s čipmi M1 Ultra a M2 Ultra. Je preto možné, že rovnaký 32-jadrový Neural Engine zamieri koncom roka aj do telefónov.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť