Druhá generácia Apple Vision Pro môže doraziť až o 18 mesiacov

Zopakuje sa história? Apple začiatkom mesiaca začal predávať svoju novinku Vision Pro v USA, no budúce generácie produktu by sa mohli začať predávať až v posledných mesiacoch roka.

Myslí si to novinár Mark Gurman z portálu Bloomberg. Tvrdí totiž, že druhá generácia Apple Vision Pro sa môže začať predávať najskôr o 18 mesiacov. Znamenalo by to, že vylepšené okuliare s virtuálnou a zmiešanou realitou uvidíme najskôr v auguste 2025. Pravdepodobnejšie sa však zdá, že k ohláseniu novej generácie dôjde najskôr v septembri, kedy má Apple vo zvyku predstavovať iPhone, Apple Watch a niekedy ďalšie novinky.

Prečo by sa však Apple pre tentokrát rozhodol predĺžiť vývojový cyklus? Sú za tým pragmatické dôvody. Spoločnosť jednak zaujímajú dôvody, prečo sa niektorí z prvých zákazníkov rozhodli produkt vrátiť. Tieto dôvody majú pomôcť formovať ďalšiu generáciu zariadenia. Ak však hlavným dôvodom pre vrátenie Apple Vision Pro je choroba z pohybu (kinetóza), s tým firma zrejme veľa nezmôže. Iné dôvody, ako napríklad váha produktu alebo batéria, môžu byť pre kalifornského giganta užitočné informácie.

O dlhšom produktovom cykle Apple Vision Pro je presvedčený aj analytik Ming-Chi Kuo. On, ako aj analytická firma Omdia, sú názoru, že druhá generácia Apple Vision Pro môže vstúpiť na trh až v roku 2027. Myslia si, že neexistuje veľa možností, ako značne vylepšiť produkt v kratšom časovom horizonte. Pravdepodobnejšie je, že zlacnejú komponenty súčasného modelu natoľko, že firma bude schopná predstaviť cenovo dostupnú verziu Apple Vision niekedy v roku 2025. O tom sú presvedčené portály Bloomberg a The Information.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.