iPhone 16 ponúkne ďalšie bočné tlačidlo. Ako bude fungovať?

iPhone 15 Pro priniesol jednu z najväčších dizajnových zmien v dnes už 18-ročnej histórii produktu. Spínač tichého režimu, ktorý v uplynulých rokoch zmizol z iPadu, zmizol aj z telefónu. Nahradilo ho totiž Akčné tlačidlo.

To umožňuje ľuďom nastaviť si ľubovoľnú skratku. Okrem možnosti zapnutia tichého režimu tak ponúka napríklad okamžité zapnutie fotoaparátu alebo napríklad zapnutie baterky. Tlačidlo je dnes dostupné iba v iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Je však možné, že s príchodom novej generácie telefónov by sa mohlo objaviť v každom novom modeli.

Okrem akčného tlačidla však môže iPhone 16 priniesť ďalšie tlačidlo – Tlačidlo Záznamu alebo Capture Button. Tvrdí to portál The Information, ktorý priniesol bližšie informácie. Portál uvádza, že tlačidlo bude mechanické. Bude však reagovať na dotyk a vyvinutý tlak. Svojim spôsobom to tak bude akýsi drobný touchpad na boku zariadenia.

Podpora dotykových gest má svoje opodstatnenie. Jemné stlačenie totiž slúži na zaostrenie, zatiaľ čo silné stlačenie spustí nahrávanie videa. Pohyby prstom doľava a doprava budú pre zmenu slúžiť ako zoom. Toto tlačidlo by sa malo nachádzať na pravom boku zariadenia, pod zapínacím tlačidlom. Má to svoje opodstatnenie; Apple mieni predávať líniu iPhone 16 ako schopnú náhradu za digitálnu kameru. Konieckoncov, už dnešné iPhony k tomu majú blízko a telefóny Apple sa čoraz častejšie začínajú používať pri natáčaní filmov.

Zdroj: The Information

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť