Budúci iPad Pro a iPad Air presunú prednú kameru na bok displeja

iPad Air 2024 Mockup MacBlog
Apple dokázal v roku 2022 príjemne prekvapiť, keď presunul prednú FaceTime HD kameru z vrchnej strany iPadu na bok. Tento trend budú zrejme nasledovať aj ďalšie modely.

Viacero zahraničných správ totiž hovorí o tom, že budúca generácia tabletov iPad Pro, ako aj iPad Air, presunie prednú kameru nabok, a to vrátane modulu Face ID. Dokazovať túto zmenu má aj kód v systéme iOS 17.4. V ňom sa totiž ukrýva informačná hláška “Počas nastavovania Face ID musí byť iPad položený horizontálne s kamerou nad displejom.”

Pritom treba poznamenať, že iPad 10. generácie, ktorý už takouto kamerou disponuje, sa spolieha na snímač Touch ID ukrytý v zapínacom tlačidle. Zmena však dáva zmysel, keďže ako operačný systém iPadOS, tak aj oficiálne príslušenstvo a v neposlednom rade aj Apple na propagačných záberoch sa snaží prezentovať svoje tablety čoraz viac v horizontálnej polohe.

O tom, že sa príjemnej úpravy dizajnu dočká iPad Air, píše na sociálnej sieti X aj leaker ShrimpApplePro. Zaujímavé však je, že na rozdiel od iných správ, tento informátor si nemyslí, že by sme sa v dohľadnej dobe mali dočkať 12,9-palcového iPadu Air. Väčšina sa však zhoduje na opaku, teda že Apple v blízkej budúcnosti predstaví Air v dvoch veľkostiach.

Zdroj: MacRumors (#2)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.