WatchOS 10 prinesie zásadné zmeny

Apple Watch Series 8
Napriek tomu, že Apple Watch by sa tento rok nemali dočkať zásadnej hardvérovej zmeny, softvérových zmien môže prísť neúrekom.

Reč je o systéme watchOS 10, ktorý by mal vyjsť už tradične na jeseň po boku systémov iOS 17, iPadOS 17, tvOS 17 a macOS 14. Redaktor Mark Gurman z portálu Bloomberg tvrdí, že watchOS 10 má priniesť zásadné zmeny v užívateľskom rozhraní. Nekonkretizoval, o čo má ísť, avšak môže ísť o podobne rozsiahly upgrade ako v prípade iOS 16, ktorý priniesol úplne prekopané rozhranie zamknutej obrazovky. Okrem toho však môžeme zrejme očakávať niekoľko noviniek z hľadiska funkcionality, ako tomu bývalo aj v predošlých verziách systému watchOS.

Čo sa týka ostatných operačných systémov, tam sa spočiatku očakávalo, že iOS 17 sa zameria na stabilitu a opravy chýb, to sa však malo zmeniť a po novom je postoj Applu taký, že systém prinesie početné novinky. Dôvodom pre nižšie zameranie sa na novinky na iPhone mali byť aj stupňujúce sa práce na operačnom systéme xrOS pre holografické okuliare, ktoré uvidíme už možno na WWDC.

Apple Watch SE 2022

Zdroj: Bloomberg

komentár
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.