Vráti sa 12″ MacBook v novej podobe?

V súvislosti s budúcimi počítačmi značky Apple sa hovorí najmä o 15″ MacBooku Air. Po takmer 10-tich rokoch špekulácií by sa tak tento produkt konečne mohol stať realitou už v priebehu roka 2023.

Kórejský blog Naver však tvrdí, že spoločnosť by mohla tento rok uviesť ešte jednu nečakanú novinku. A tou by bol nový 12-palcový MacBook. Teda skôr experimentálne zariadenie, ktoré Apple vydal v roku 2015 ako predzvesť budúceho MacBooku Air. Ponúkal totiž všetko to, čo užívatelia chceli: Retina displej, USB-C pripojenie, väčší trackpad. Neželaným bonusom bola klávesnica s Butterfly mechanizmom. Vďaka nej síce mohol byť počítač tenší, ale technológia bola kazová a po niekoľkých rokoch sa Apple opäť vrátil k štandardnému mechanizmu, ktorý fungoval spoľahlivo celé desaťročia.

Užívateľ s prezývkou yeux1122 tvrdí, že Apple zvažuje znovu predstaviť toto zariadenie. Všetko je zatiaľ v prípravnej fáze a finálne rozhodnutie, či produkt uzrie svetlo sveta, padne v druhej polovici tohto roka. Treba tiež dodať, že kórejský blog nie je jediný, ktorý vraví o tomto produkte. Už minulý rok sa na jeho adresu vyjadrili popredné mená Apple komunity, Mark Gurman a Ming-Chi Kuo. Prvý menovaný najprv tvrdil, že Apple zvažuje uvedenie produktu, pričom k jeho predstaveniu by malo dôjsť na prelome 2023 a 2024. Minulý mesiac svoje tvrdenie upravil a tvrdí, že 12″ MacBook nie je súčasťou krátkodobých plánov. Medzičasom Ming-Chi Kuo vyhlásil, že nemá vedomosť o príprave takéhoto zariadenia.

Zdroj: Naver; MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.