iPhone 15 Pro sa ukazuje: Prvé uniknuté rendery a fotografie

Dnešná noc bola pre nadšencov, ktorí už teraz napäto sledujú novinky okolo iPhone 15 Pro, rušná. Na internet sa totiž dostali ako prvé uniknuté rendery, tak aj prvá fotografia potvrdzujúca príchod USB-C.

Rendery pochádzajú priamo z dodávateľského reťazca spoločnosti Apple. Kalifornská spoločnosť totiž tieto CAD modely musí zdieľať s firmami, ktoré vyrábajú komponenty pre iPhone, a medzi ne patrí pochopiteľne aj šasi zariadenia. Práve render tohto tela sa dostal od čínskeho výrobcu k 3D umelcovi Ianovi Zelbovi. Ten sa o rendery najprv podelil s portálom 9to5mac, následne zverejnil vlastné postrehy na Twitter.

V prvom rade môžeme vidieť, že fotoaparát je ešte hrubší, prakticky dvakrát tak ako zvyšok mobilu. Oproti iPhone 14 Pro má ešte o jednu platformu viac, a navyše vyzerá byť o niekoľko milimetrov väčší do všetkých strán. Doby, kedy fotoaparát iba nepatrne vytŕčal z tela iPhonu 6, sú tak nenávratne preč. Treba pritom dodať, že najväčšie posuny vo veľkosti kamery nastali v posledných rokoch.

Kým iPhone 12 Pro sa ešte ako-tak držal v medziach, ktoré boli typické pre jeho dvoch predchodcov, iPhone 13 Pro už priniesol výrazne väčší fotoaparát, ktorý bol totožný s tým na iPhone 13 Pro Max. Kvôli tomu tiež vznikla asymetria na zadnej strane zariadenia, ktorá zotrvala aj pri nástupcovi. iPhone 14 Pro totiž obsahuje ešte väčší “ostrovček” s kamerou, čo je spôsobené v tomto prípade novou 48-megapixelovou šošovkou. Na iPhone 15 Pro by sme sa navyše mali dočkať ďalšieho vylepšenia v podobe Periscope objektívu, ktorý má ponúknuť doposiaľ najpokročilejší optický zoom (nielen) na iPhone.

Ďalšou kľúčovou zmenou na novom iPhone vyzerajú byť menšie rozmery. Sem-tam sa objavujú informácie, že sa Apple pokúsi stenčiť hrany displeja po vzore Apple Watch. Rendery to, zdá sa, potvrdzujú. Aj keď zmena bude v tomto prípade len pár milimetrov, už to by mohlo mať pozitívny vplyv na uchopiteľnosť zariadenia. Môžeme predpokladať, že podobná zmena sa dotkne aj modelu iPhone 15 Pro Max, respektíve iPhone 15 Ultra – záleží, ako sa Apple rozhodne pomenovať najvyšší model v pripravovanej ponuke. Takisto môžeme vidieť, že mobil bude mať zaoblenejšie hrany, aj keď stále budú z väčšej časti rovné.

Treťou zmenou – tá však zrejme nikoho neprekvapí, je prítomnosť USB-C konektoru. Toto nie je žiadna závratná zmena, ide o reakciu na nariadenie Európskej únie. Tá totiž presadila zjednotenie konektorov v záujme ekológie. Spoločnosť Apple tak – pokiaľ chce predávať svoje produkty naďalej na tunajšom trhu – musí prispôsobiť štandard pre celý svet. Isto, Apple by mohol predávať špeciálny, USB-C portom osadený iPhone, iba na území EÚ, takéto rozhodnutie však nie je veľmi ekonomické. Najmä, ak vezmeme do úvahy, že tento konektor už dnes nájdeme na iPadoch a na Macu.

Mimochodom, port sa objavil na internete aj v reakcii na zverejnené rendery nového iPhonu. Užívateľ Unknownz21 (@URedditor) na sociálnej sieti uverejnil fotografiu pravdepodobne z fabriky, ktorá vyrába šasi pre nový telefón. Na fotografii môžeme vidieť konektor zblízka, pričom užívateľ uvádza, že ide o fotografiu a ako to bude vo výsledku vyzerať, môžeme vidieť už teraz. A prekvapivo na to nepotrebujeme podľa jeho slov “ani predstavivosť ani rendery”.

Zdroj: 9to5mac; Twitter

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.