Mac Pro môže byť ohlásený už na jar, pobeží na macOS 13.3

Kedy uvidíme nový Mac Pro? To je otázka, na ktorú zatiaľ nemáme jasnú odpoveď, hoci sme čakali, že počítač bude uvedený na trh ešte minulý rok.

Mac Pro však zrejme uvidíme na trhu až tento rok. A jeho ohlásenie nemusí byť až tak ďaleko. Novinár Bloombergu Mark Gurman totiž tvrdí, že nový Mac Pro, poháňaný procesorom M2 Ultra, sa už v súčasnosti testuje, a to na systéme macOS 13.3.

Vzhľadom na to, kedy Apple zvykne vydávať .3 aktualizácie svojich operačných systémov macOS, existuje vysoká pravdepodobnosť, že k ohláseniu a potenciálnemu uvedeniu počítača na trh dôjde už na jar tohto roka. Teda niekedy v čase okolo marca až apríla. Zhodou okolností v čase, kedy Apple podľa doteraz nepotvrdených informácií plánuje ohlásiť hybridné AR/VR okuliare Reality Pro. Prvá generácia headsetu má byť určená pre profesionálnych užívateľov, nie pre masy, a to aj z dôvodu vysokej ceny. Dávalo by preto zmysel, keby sa na jednom evente dočkáme ohlásenia hneď dvoch high-endových produktov pre profesionálov.

Čo sa týka počítača, Mac Pro by mal bežať na čipe M2 Ultra a mal by si zachovať väčšinu možností upgradu. Výnimkou je odstránenie možnosti upgradu operačnej pamäte (RAM), a to z dôvodu, že je priamo zabudovaná v čipe M2. V príprave mala byť údajne aj verzia s čipom M2 Extreme, tá však bola kvôli vysokej cene a príliš malej cieľovej skupine užívateľov zrušená.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť
WWDC 24
pokračovanie článku

Apple ohlásil WWDC 2024!

Ukazuje sa, že úniky spojené s informáciami zo sveta Applu majú niečo do seba. Nedošlo však k ohláseniu nových iPadov, ale tohtoročnej konferencie WWDC '24.