iPhone 15 dostane update, ktorý vyrieši problémy majiteľov BMW

Užívatelia iPhone 15 jazdiaci v moderných modeloch BMW neboli nadšení po tom, ako zistili, že tieto telefóny majú vážny problém s bezdrôtovým nabíjaním v daných vozidlách.

Po pripojení nových telefónov k bezdrôtovému nabíjaniu vo vozoch totiž došlo k znefunkčneniu NFC čipu, ktorý poháňa funkcie Apple Pay či CarKey.

Spoločnosť Apple o tomto probléme zatiaľ verejne nehovorí, interne však už zamestnancom autorizovaných servisov poskytla bližšie informácie. Tvrdí, že malé množstvo bezdrôtových nabíjačiek v automobiloch BMW a v Toyote Supra (postavenej na BMW Z4) majú na svedomí dočasné znefunkčnenie NFC na modeloch iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max.

Problém je podľa Applu možné vyriešiť softvérovou aktualizáciou. Vzhľadom na to, že informácia bola rozposlaná servisom až po vydaní updatu iOS 17.1, je teda zrejmé, že k vydaniu opravy dôjde v neskoršej aktualizácii. Vzhľadom na vážnosť problému sa dá predpokladať, že o jeho oprave spoločnosť informuje priamo v podrobnostiach nadchádzajúcej aktualizácie. Tá by mala vyjsť ešte tento rok.

Zdroj: MacRumors

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *



Články, ktoré by sa vám mohli páčiť